Inauguracja Akademii Kulinarnej Rodan

Newsy

Inauguracja Akademii Kulinarnej Rodan

14 lutego 2011

7 lutego br. w siedzibie firmy Gastro-Rodan Centrum Wyposażenia Gastronomii i Hoteli odbyła się inauguracją pierwszej „Akademii kulinarnej RODAN” podczas której mogliśmy spotkać kucharzy z regionu lubuskiego, a także Waldemara Hołówkę (członek Fundacji KSK) oraz Roberta Worocha (dyrektor ds. sprzedaży Winterhalter Polska), Rafała Rafalskiego (dyrektor handlowy Kromet Sp z.o.o.), Macieja Białasa (regionalny Manager Sprzedaży Rational Sp z.o.o.). Nowoczesna technologia zaprezentowana w Akademii ma wspierać pracę kucharzy oraz osób, które będą chciały podnieść kwalifikacje lub je zmienić. Akademia Kulinarna Rodan to promocja regionu lubuskiego, profesjonalnie wyposażona pracownia gastronomiczna, cykl szkoleń dla początkujących kucharzy, kelnerów czy właścicieli restauracji, promowanie najzdolniejszych kucharzy, a także przygotowywanie kucharzy do konkursów w Polsce i za granicą. Szkolenia prowadzone będą przez znanych Mistrzów Kulinarnych oraz lubuskich kucharzy z najbardziej znanych i renomowanych restauracji. Inauguracja Akademii Kulinarnej Rodan połączona została także z podpisaniem aktu założycielskiego Lubuskiej Loży Kulinarnej. Jest to pierwsze stowarzyszenie ludzi zainteresowanych rozwojem i promocją środowiska gastronomicznego i kulinarnego regionu lubuskiego.