III Światowy Dzień Kelnera – 25 marca

Newsy

III Światowy Dzień Kelnera – 25 marca

12 marca 2013

25 marca br. obchodzimy Światowy Dzień Kelnera. Został on powołany w 2011 r. przez Grzegorza Górnika – właściciela Akademii Kelnerskiej. Pasja z jaką zawód kelnera jest popularyzowany i celebrowany w wielu bardzo dobrych restauracjach w Polsce wymaga zwrócenia uwagi na ten bardzo trudny i mistyczny zawód, tak często niedoceniany. Praca kelnera to usługiwanie, sprawianie przyjemności wszystkim gościom, dzielenie się uśmiechem, gracją, elegancja i pasją.

Grzegorz Górnik jest organizatorem Mistrzostw Polski Kelnerów od  2005 r. , Organizatorem Pokazów Kelnerskich Serwisu Synchronicznego – ,,Junior waiter”, twórcą wyjątkowego i jedynego na świecie stylu nakrywania – IMPROSTYL, organizatorem jedynego w  Polsce konkursu  Hydrosommelierskiego – ,,Hydrosommelier Roku‘’ oraz autorem poradnika kelnerskiego – ,,Nauka Usługiwania”.

Mistrzostwa Polski Kelnerów od 2005r wzbudzają bardzo duże zainteresowanie kelnerów restauratorów, nauczycieli zawodu oraz uczniów szkół kelnerskich i gastronomicznych. Ich niekonwencjonalna formuła ujmująca profesjonalizm wzbogacony o widowiskowe pokazy Serwisu Synchronicznego znajduje wielu naśladowców i sympatyków. Widowiskowość a także ich  indywidualizm podkreśla nowatorski konkurs – nigdy wcześniej nie organizowany w Polsce – Hydrosommelier Roku. To wyjątkowy konkurs popularyzujący poznawanie poprzez degustacje szerokiej gamy wód produkowanych w Polsce.