21 listopada we Wrocławiu odbędzie się po raz trzeci ogólnopolski konkurs Kulinarny Rajd Mistrzów. Organizatorem wydarzenia jest Haston City Hotel wraz z Komisją Gastronomiczną Polish Prestige Hotels & Resorts, przy merytorycznym wsparciu Klubu Szefów Kuchni.
Nad prawidłowym przebiegiem zmagań konkursowych będzie czuwać Jury w doborowym składzie. Ekspertami oceniającymi efekty pracy kucharzy będą: Jerzy Pasikowski, Robert Sowa, Marcin Budynek, Tomasz Jakubiak, Paweł Mieszała oraz Karol Okrasa, jako juror prowadzący.
W ogólnopolskim konkursie będzie uczestniczyło 12 drużyn kucharskich składających się z szefa i pomocnika, wyłonionych na podstawie konkursu zgłoszeń. Kucharze rozpoczną swoje zmagania 21 listopada o godzinie 9.00 a zakończą około godziny 15.00.
Nagrodą w konkursie za zajęcie I miejsca jest 7000,00 zł brutto plus nagrody rzeczowe, za zajęcie II miejsca 5000,00 zł brutto plus nagrody rzeczowe i za zajęcie III miejsca 3000,00 zł brutto plus nagrody rzeczowe.
Tematem III edycji Kulinarnego Rajdu Mistrzów będą:
Konkurencja sprawnościowa
Sznurowanie kurczaka do pieczenia – 1 minuta (pomocnik szefa)
Luzowanie szynki wieprzowej z kością i podział na trzy frykanda – 4 minuty (szef ekipy)
Konkurencja techniczna
Przekąska ciepła – ser korociński (smak naturalny), pasternak, pomarańcza
Danie główne – dowolny element wieprzowiny z kością, cydr, orzechy laskowe
Każda Ekipa musi użyć w daniu głównym zimniaków firmy Mc Cain – Pommes Parisiennes lub Potato Slices”. Ziemniaki firmy Mc Cain zostaną dostarczone przez Organizatora dla każdej ekipy w dniu rozpoczęcia zmagań konkursowych”.
Zwieńczeniem całodniowej rywalizacji uczestników konkursu będzie uroczysta Gala połączona z ogłoszeniem wyników oraz wręczeniem nagród i dyplomów.
Wszystkich zainteresowanych udziałem w konkursie prosimy o przesłanie zgłoszenia konkursowego na formularzu zgłoszeniowym(LINK DO PLIKU z REGULAMINEM) na adres: konkurs@haston.pl
Informacje dodatkowe:
Haston City Hotel
+48 071 32 09 720
0 512 71 90 63
Film promocyjny z I Edycji: https://www.youtube.com/watch?v=WRUvqfaELG4