II półfinał konkursu Młody Kreator Sztuki Kulinarnej –  wyniki

Newsy

II półfinał konkursu Młody Kreator Sztuki Kulinarnej – wyniki

05 lutego 2015

Drugi półfinał XI edycji konkursu Młody Kreator Sztuki Kulinarnej już za nami. Konkurs ten objęty jest patronatem honorowym Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi. W tym roku uczestnicy musieli zmierzyć się z przygotowaniem dania głównego z: Kurczaka zagrodowego, miodu pszczelego, topinamburu, minimum jednego rodzaju Primerby Knorr i Redukcji drobiowej do sosów Knorr Professiona. Jury wybrało sześciu finalistów.

O tytuł Młodego Kreatora Sztuki Kulinarnej walczyć będą:

Adrian Dziewięcki z Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Kaliszu przy ul. Wodnej

Kopania Przemysław z Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Warszawie przy ul. Majdańskiej

Kwiecień Robert z Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych w Świeciu przy ul. Kościuszki

Lipińska Natalia z Zespołu Szkół Gastronomicznych we Wrocławiu przy ul. Kamiennej

Paluszkiewicz Patrycja z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Poznaniu przy ul. Podkomorskiej

Dzikowski Łukasz z Zespołu Szkół nr 7 w Wałbrzychu przy ul. Kłodzkiej

 

Finał konkursu odbędzie się 11 marca.