Drugi półfinał XI edycji konkursu Młody Kreator Sztuki Kulinarnej już za nami. Konkurs ten objęty jest patronatem honorowym Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi. W tym roku uczestnicy musieli zmierzyć się z przygotowaniem dania głównego z: Kurczaka zagrodowego, miodu pszczelego, topinamburu, minimum jednego rodzaju Primerby Knorr i Redukcji drobiowej do sosów Knorr Professiona. Jury wybrało sześciu finalistów.
O tytuł Młodego Kreatora Sztuki Kulinarnej walczyć będą:
Adrian Dziewięcki z Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Kaliszu przy ul. Wodnej
Kopania Przemysław z Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Warszawie przy ul. Majdańskiej
Kwiecień Robert z Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych w Świeciu przy ul. Kościuszki
Lipińska Natalia z Zespołu Szkół Gastronomicznych we Wrocławiu przy ul. Kamiennej
Paluszkiewicz Patrycja z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Poznaniu przy ul. Podkomorskiej
Dzikowski Łukasz z Zespołu Szkół nr 7 w Wałbrzychu przy ul. Kłodzkiej
Finał konkursu odbędzie się 11 marca.