Nie ważne, że nie potrafisz gotować – ważne, że jesteś profesjonalnym fotografem, uzdolnionym blogerem kulinarnym lub amatorem – pasjonatem fotografowania. W konkursie liczy się pomysł na zdjęcie i technika wykonania.
Masz szansę zdobyć wspaniałe nagrody oraz wypromować siebie i swoje fotografie w środowisku HoReCa i stać się najlepszym fotografem kulinarnym w Polsce!
Uwaga! Wyłonimy tylko jednego laureata z każdej kategorii konkursowej!
W tegorocznej edycji Ogólnopolskiego Konkursu Fotografii Kulinarnej przewidzieliśmy 3 kategorie, z której jedna będzie skierowana wyłącznie do profesjonalistów, druga do blogerów kulinarnych, a trzecia do amatorów – pasjonatów fotografowania.
Nagrody:
1. 3x Aparat Olympus E-M10;
2. Bony rabatowe na zakupy w sklepie shop.olympus.pl;
3. Promocja usług fotograficznych laureata na łamach najlepszych kulinarnych i fotograficznych czasopism branżowych.
– Branża HoReCa ma ogromne oczekiwania wobec profesjonalnych fotografów. Prawidłowo wykonane i przygotowane zdjęcie jest głównym narzędziem marketingowym w rękach restauracji, hoteli oraz producentów produktów spożywczych, portali i blogów oraz wydawnictw kulinarnych. Z uwagi na fakt, iż wszelkie płaszczyzny, na których można promować kulinaria i żywność cieszą się ogromną popularnością, zaistniała potrzeba wyłonienia i nagrodzenia najzdolniejszych fotografów w tej dziedzinie sztuki – mówi Krzysztof Szulborski, Prezes Stowarzyszenia Kucharzy Polskich, restaurator, autor książek kulinarnych, redaktor naczelny miesięcznika Akademia Kulinarna.