W sobotę w Hotel Atut w Licheniu Starym odbyły się II Mistrzostwa Polski w Potrawach i Kawiorze z Jesiotra, w których wzięło udział 6 ekip z całej Polski.
Jury degustacyjne, w skład którego weszli Krzysztof Szulborski, Adam Dmyterko, Grzegorz Parczewski, Mariusz Gachewicz, Paweł Mieszała oraz Jury VIP podkreślało wysoki poziom imprezy i zdecydowało o przyznaniu następujących nagród:
I miejsce:
Radosław Szulc i Piotr Gruchalski – Spiżarnia Warmińska (Olsztyn)
II miejsce:
Paweł Laśkiewicz i Karol Klinger – Pierogarnia pod Aniołami (Bydgoszcz)
III miejsce:
Piotr Pawłowski i Adrian Ziębaczewski – andel’s by Vienna House Lodz (Łódź)
Wyróżnienie VIP:
Piotr Huszcz i Radosław Kosiorek – Hotel i Restauracja Piano (Lublin)
W Mistrzostwach wzięli także udział Łukasz Gościniak i Damian Kubiak z restauracji Słoneczny Młyn w Bydgoszczy oraz Ewa Michalska i Filip Pietrzyński z Restauracja TOGA w Poznaniu.