II Mistrzostwa Polski w Potrawach i Kawiorze z Jesiotra

Wydarzenia

II Mistrzostwa Polski w Potrawach i Kawiorze z Jesiotra

15 marca 2016

W sobotę w Hotel Atut w Licheniu Starym odbyły się II Mistrzostwa Polski w Potrawach i Kawiorze z Jesiotra, w których wzięło udział 6 ekip z całej Polski.

Jury degustacyjne, w skład którego weszli Krzysztof Szulborski, Adam Dmyterko, Grzegorz Parczewski, Mariusz Gachewicz, Paweł Mieszała oraz Jury VIP podkreślało wysoki poziom imprezy i zdecydowało o przyznaniu następujących nagród:

I miejsce:

Radosław Szulc i Piotr Gruchalski – Spiżarnia Warmińska (Olsztyn)

II miejsce:

Paweł Laśkiewicz i Karol Klinger – Pierogarnia pod Aniołami (Bydgoszcz)

III miejsce:

Piotr Pawłowski i Adrian Ziębaczewski – andel’s by Vienna House Lodz (Łódź)

Wyróżnienie VIP:

Piotr Huszcz i Radosław Kosiorek – Hotel i Restauracja Piano (Lublin)

W Mistrzostwach wzięli także udział Łukasz Gościniak i Damian Kubiak z restauracji Słoneczny Młyn w Bydgoszczy oraz Ewa Michalska i Filip Pietrzyński z Restauracja TOGA w Poznaniu.