11 lipca na Rynku w Narolu odbędzie się „XVI Jarmark Galicyjski – Smaki Roztocza”. podczas którego pod auspicjami OSSKiC po raz drugi przeprowadzony zostanie konkurs kulinarny – „Galicyjskie Smaki Wczoraj, Dziś i Jutro”.
Celem konkursu jest aktywizacja gospodarcza środowisk kulinarnych oraz promocja kuchni opartej na potrawach z wołowiny, jako walorów Województwa Podkarpackiego.
Członkami Kapituły Konkursowej będą wybitni przedstawiciele świata gastronomii: Jarosław Uściński – Prezes Polskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierników, Wiesław Ambros – Prezes Polskiej Akademii Sztuki Kulinarnej; Joanna Ochniak – Przewodnicząca Komitetu Kobiet w Światowym Stowarzyszeniu Szefów Kuchni WACS; Małgorzata Stach – Mistrzyni Grilla 2014; Zbigniew Szeląg – Sekretarz Polskiej Akademii Sztuki Kulinarnej; Piotr Sabala – Członek Polskiej Akademii Sztuki Kulinarnej; Krzysztof Gawlik – World Master Chefs Societies, ekspert kulinarny firmy RM Gastro; Dariusz Wójcik – Akademik World Association of Chefs Societies.
Organizatorem II Konkursu Kulinarnego – Galicyjskie Smaki Wczoraj, Dziś i Jutro są: Podkarpacki Urząd Marszałkowski, Miasto i Gmina Narol i Gminny Ośrodek Kultury w Narolu.