II Festiwal Kuchni Dworskiej za nami

Wydarzenia

II Festiwal Kuchni Dworskiej za nami

14 marca 2016

12 marca w Zamku Dubiecko odbył się II Międzynarodowy Festiwal Kuchni Dworskiej im. Hanny Szymanderskiej II Edycja Dań Dworskiej Kuchni Myśliwskiej. Pierwsze miejsce wywalczyli Sebastian Stellwag i Cezary Powała z Nestle Professional z Warszawy. Drugie miejsce przypadło Dariuszowi Kuduk i Damianowi Cezaremu Kupis z Restauracji SilVia w Gliwicach. A trzecie Bartoszowi Turowskiemu i  Bartoszowi Czaplińskiemu z Restauracji Cucina w Poznaniu. Natomiast w konkursie dla szkół gastronomicznych zwyciężyli Oskar Dąbrowski i Piotr Szeliga z Zespołu Szkół Gospodarczych w Rzeszowie. Na drugim miejscu uplasowali się Patrycja Gwóźdź i Radosław Drzyzga z Zespołu Szkół Spożywczych, Chemicznych i Ogólnokształcących w Jarosławiu, a na trzecim Maciej Kurek i Krzysztof Kulig ze Szkoły Gastronomicznej w Bochni.

fot. materiały prasowe Zamek Dubiecko