II edycja Wine & Food Noble Night

Newsy

II edycja Wine & Food Noble Night

18 czerwca 2009

12 znakomitych restauracji, już za nieco ponad 3 miesiące, zmierzy się w wyjątkowym pojedynku, którego celem jest wyłonienie najznakomitszych mistrzów sztuki kulinarnej w Polsce.

Wine & Food Noble Night to wyjątkowe i prestiżowe wydarzenie towarzyskie, podczas którego starannie wybrane restauracje i stojący na ich czele Szefowie Kuchni rywalizować będą o miano najlepszych. Tegoroczna edycja imprezy odbędzie się w ostatnią sobotę lata – 19 września na terenach specjalnie na tę okazję przystosowanych Wyścigów Konnych na Warszawskim Służewcu. W finałowej rozgrywce uczestniczyć będzie 12 wyselekcjonowanych restauracji z całej Polski. O ich wyborze zadecydują eksperci z Noble Concierge wspomagani przez znanych krytyków kulinarnych. W czasie wielkiego finału 19 września, podobnie jak przed rokiem zwycięskie laury przyznane zostaną restauracjom w trzech kategoriach: przystawka, danie główne i deser. O zwycięstwie w poszczególnych kategoriach zadecyduje publiczność wydarzenia. Pierwsza edycja festiwalu Wine & Food Noble Night odbyła się w Warszawie 20 września 2008 r. Tego wieczoru o uznanie walczyły zespoły restauracji: Moonsfera, Stamary, Ginza, Rondo Royal, U Barssa, Dom Zdrojowy, KOM, Giancarlo, Ale Gloria, Zeppelin, Sushi 77 i Lemongrass. Imprezie towarzyszyły widowiskowe pokazy, znanych z telewizyjnych programów kulinarnych Szefów Kuchni: Kurta Schellera, Karola Okrasy, Roberta Sowy, Pascala Brodnickiego, Carlosa Gonzalez Tejera, Josepha Seeletso i Andrzeja Polana. Do tegorocznej edycji wydarzenia zostały już zaklasyfikowane m.in. restauracje: Copernicus wspomagana przez Hotel Stary z Krakowa, Gar, Papaya i Rondo Royal z Warszawy, Velaves z Władysławowa. Przyjmowanie zgłoszeń i dalsza selekcja trwać będzie do końca lipca.