15 października br. w Centrum HoReCa Makro Cash& Carry w Warszawie odbył się finał konkursu kulinarnego „Zgotuj Sobie Sukces!” zorganizowanego przez Makro Centrum HoReCa i Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni. Do ostatniego etapu rywalizacji przystąpiło 12 dwuosobowych zespołów, składających się z uczniów szkół o profilu gastronomiczno-hotelarskim z całej Polski. Zwyciężyły zespoły z Warszawy i Gorzowa Wielkopolskiego. Pierwsze miejsce (10 000 zł) zdobył Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich nr 2 z Warszawy: Michał Szcześniak i Ariel Świstak, pod kierunkiem Agnieszki Hryczuk. Drugie miejsce (6 000 zł ) wywalczył Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich nr 2 z Warszawy: Dominik Kowalczyk i Daniel Makulski, pod kierunkiem Bożeny Juzaszek. A trzecie (4 000 zł) – Zespół Szkół Gastronomicznych z Gorzowa Wielkopolskiego: Bartłomiej Pawlikowski i Kamil Skarżyński, pod kierunkiem Dawida Szkudlarka. Konkursowe potrawy oceniało międzynarodowe jury w składzie: Gissur Gudmundsson – prezydent World Association of Chefs Societies (Islandia), Stefan Lanz – Conseille Culinaire Chaine des Rotisseurs (Szwajcaria), Luis Filipe Alves (Portugalia), Kurt Scheller- honorowy prezes OSSKiC (przewodniczący jury). Dodatkowo obradowało jury, w którym zasiedli dziennikarze i krytycy kulinarni: Barbara i Piotr Adamczewscy, Maria Burska, Edyta Czerwińska, Monika Kucia oraz Anna Żuk. Wyniki konkursu zostały ogłoszone na uroczystej, wieczornej gali.