II edycja konkursu Sfera Dobrego Smaku

Newsy

II edycja konkursu Sfera Dobrego Smaku

23 maja 2011

W kuchni czujesz się jak ryba w wodzie? Masz oryginalne pomysły a dobry smak to Twoje drugie Ja? Weź udział w drugiej edycji konkursu. Tym razem motywem przewodnim będzie grillowanie.

Potrawy konkursowe będą oceniane w dwóch etapach. Laureatów konkursu wyłoni jury, które przyzna zaszczytne trzy pierwsze miejsca i wręczy atrakcyjne nagrody.

Zainteresowanych udziałem prosimy o zapoznanie się z Regulaminem konkursu i wypełnienie Formularza zgłoszeniowego dostępnego na stronach: www.jarekuscinski.pl i www.moonsfera.pl

Zasady konkursu:

Udział w konkursie może wziąć tylko amator kulinarny. Można zgłaszać się pojedynczo lub w 2 osobowych zespołach. Należy wypełnić FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY a w nim:

a.      podać składniki

b.      sposób przyrządzenia potrawy

c.       1-2 zdjęcia potrawy

d.      wyrazić zgodę na przetwarzanie danych osobowych

JURY

Spośród nadesłanych propozycji, Mistrz kulinarny Jarek Uściński wytypuje 9  najlepszych potraw, które zakwalifikują

się do drugiego, finałowego etapu

Informacje o konkursie:

Termin konkursu:

I etap: od 20 maja do 31 maja 2011

II etap: 11 czerwca 2011

Sposób rozstrzygnięcia:

I etap: potrawy oceniane będą przez Mistrza kulinarnego Jarka Uścińskiego. Zostanie wytypowanych 9 osób/2osobowych zespołów

II etap: grillowanie i gotowanie na żywo na Kępie Potockiej podczas Pikniku Olimpijskiego 11 czerwca 2011 roku, będzie oceniane przez profesjonalne jury, które wyłoni 3 najlepsze osoby/2osobowe zespoły

Kryteria oceny potraw:

I etap: Oryginalność, kreatywność, dobór składników,

II etap: stan czystości stanowiska podczas pracy,  dbałość o produkty, smak i wygląd potraw, kreatywność

Ogłoszenie wyników I etapu:

3 czerwca 2011