Ibis kitchen to najnowszy koncept restauracji, który jest już dostępny w 3 hotelach w Polsce: ibis Warszawa Stare Miasto, ibis Warszawa Centrum oraz ibis Warszawa Ostrobramska. Do końca roku ibis kitchen zagości także w ibis Kraków Centrum, a w przyszłym roku planowane są transformacje w kolejnych polskich hotelach sieci.
Koncept restauracji ibis kitchen opiera się na trzech filarach: nowoczesnym, ciepłym designie, świeżej i dynamicznej identyfikacji wizualnej oraz atrakcyjnym, nowym menu. Marka ibis zamierza tchnąć nową energię i wzmocnić wizerunek oferty gastronomicznej swoich hoteli poprzez proces transformacji, który docelowo ma objąć wszystkie jej obiekty. Trzy restauracje ibis kitchen otwarte w Warszawie są również jednymi z pierwszych na świecie, wprowadzonymi przez markę jako projekty pilotażowe.
Nowoczesny wygląd ibis kitchen, proste formy i ciepłe światło zawieszonych nisko lamp sprawiają, że wszyscy goście odwiedzający restauracje będą czuć się tu swobodnie. Ciekawa aranżacja przestrzeni nadaje miejscu przyjazną, niezobowiązującą atmosferę oraz domowy klimat. Połączenie bieli, czerni i czerwieni z drewnianymi akcentami, a także grafikami pokrywającymi całe ściany sprzyja interakcji oraz buduje dobry nastrój. Nowa identyfikacja wizualna jest pełna życia i energii. Jej charakterystycznym elementem są szare fartuchy z logo ibis kitchen, które przewijają się w różnych elementach graficznych restauracji.
Nowa karta menu ibis kitchen to szeroka oferta dań w przystępnych cenach. Wybór potraw dostosowany jest do różnych upodobań kulinarnych, poczynając od klasycznych dań w specjalnym wydaniu, na przykład „ibis burger”, do propozycji z polskiego stołu, takich jak żurek czy szarlotka. Miłośnicy wina znajdą tu też ofertę dopasowaną do serwowanych potraw, z wyjątkowymi pozycjami, do których zalicza się na przykład wino Central Valley Kawin z upraw biodynamicznych. Koncept ibis kitchen będzie w najbliższych latach wprowadzany do kolejnych hoteli, docelowo obejmując wszystkie obiekty ibis na świecie. W Polsce, po 3 hotelach w Warszawie, do końca roku swoją metamorfozę przejdzie również restauracja w hotelu ibis Kraków Centrum, a na rok 2014 planowane są kolejne transformacje.