I półfinał Młody Kreator Sztuki Kulinarnej już za nami

Newsy

I półfinał Młody Kreator Sztuki Kulinarnej już za nami

26 stycznia 2015

Pierwszy półfinał XI edycji konkursu Młody Kreator Sztuki Kulinarnej już za nami. Konkurs ten objęty jest patronatem honorowym Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi. W tym roku uczestnicy musieli zmierzyć się z przygotowaniem dania głównego z: Kurczaka zagrodowego, miodu pszczelego, topinamburu, minimum jednego rodzaju Primerby Knorr i Redukcji drobiowej do sosów Knorr Professiona. Jury w składzie Grzegorz Kazubski – Makro HoReCa Centrum Manager, Grzegorz Labuda – Executive Chef Grand Hotel Tiffi, Iława, Joanna Ochniak – Przewodnicząca Kobiet World Chefs Association, Ewa Olejniczak – Executive Chef Restauracja Villa Foksal, Warszawa, Paweł Oszczyk – Szef Kuchni Hotelu La Regina, Warszawa oraz Tomasz Purol – Executive Chef Blow Up Hall, Poznań wybrało sześciu finalistów.

O tytuł Młodego Kreatora Sztuki Kulinarnej walczyć będą:

  • Klaudia Jankowska z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Poznaniu przy ul. Podkomorskiej
  • Kamila Matela z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Poznaniu przy ul. Podkomorskiej
  • Tomasz Grota z Zespołu Szkół Hotelarsko – Gastronomicznych w Gdyni
  • Wojciech Komsa z Zespołu Szkół Gospodarczych w Rzeszowie
  • Stanisław Górka z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Poznaniu
  • Oskar Dąbrowski z Zespołu Szkół Gospodarczych w Rzeszowie.

II półfinał już 4 lutego. Lista uczestników przechodzących do III etapu konkursu zostanie zamieszczona na stronie www.ufs.com. Finał konkursu odbędzie się 11 marca.