Pierwszy półfinał XI edycji konkursu Młody Kreator Sztuki Kulinarnej już za nami. Konkurs ten objęty jest patronatem honorowym Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi. W tym roku uczestnicy musieli zmierzyć się z przygotowaniem dania głównego z: Kurczaka zagrodowego, miodu pszczelego, topinamburu, minimum jednego rodzaju Primerby Knorr i Redukcji drobiowej do sosów Knorr Professiona. Jury w składzie Grzegorz Kazubski – Makro HoReCa Centrum Manager, Grzegorz Labuda – Executive Chef Grand Hotel Tiffi, Iława, Joanna Ochniak – Przewodnicząca Kobiet World Chefs Association, Ewa Olejniczak – Executive Chef Restauracja Villa Foksal, Warszawa, Paweł Oszczyk – Szef Kuchni Hotelu La Regina, Warszawa oraz Tomasz Purol – Executive Chef Blow Up Hall, Poznań wybrało sześciu finalistów.
O tytuł Młodego Kreatora Sztuki Kulinarnej walczyć będą:
- Klaudia Jankowska z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Poznaniu przy ul. Podkomorskiej
- Kamila Matela z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Poznaniu przy ul. Podkomorskiej
- Tomasz Grota z Zespołu Szkół Hotelarsko – Gastronomicznych w Gdyni
- Wojciech Komsa z Zespołu Szkół Gospodarczych w Rzeszowie
- Stanisław Górka z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Poznaniu
- Oskar Dąbrowski z Zespołu Szkół Gospodarczych w Rzeszowie.
II półfinał już 4 lutego. Lista uczestników przechodzących do III etapu konkursu zostanie zamieszczona na stronie www.ufs.com. Finał konkursu odbędzie się 11 marca.