13-15 marca w Hotelu Atut*** w miejscowości Licheń Stary odbyły się I Mistrzostwa Polski w potrawach i kawiorze z jesiotra. Tematem przewodnim konkursu był jesiotr i kawior z jesiotra oraz deser na bazie śmietany Debic i jednego dowolnego produktu podanego na porcelanie firmy Dajar.
Konkurs odbył się 14 marca. Pierwsze miejsce zdobyła ekipa z Restauracji LaLO z Ostródy – Krzysztof Gradzewicz i Wojciech Żółtowski. Drugie miejsce wywalczyła drużyna z hotelu Copernicus w Toruniu – Marcin Gruszka i Kamil Werewka, a trzecie z ART Kulinaria w Gdańsku – Rafał Janikowski i Bartłomiej Wiśniewski. Natomiast nagrodę VIP-ów zdobyli Mikołaj Walenciak i Maciej Bartkowiak reprezentujący Mamma Mia – Gniezno.
Jury: Adam Dmyterko, Krzysztof Szulborski, Mariusz Gachewicz, Paweł Mieszała, Grzegorz Parczewski, Krzysztof Gawlik i Krzysztof Wierzba.