Wielkimi krokami zbliżają się IV Lubuskie Kulinaria Regionalne w Gorzowie Wlkp. Łukasz Konik, członek fundacji Klubu Szefów Kuchni, Miasto Gorzów Wlkp. oraz Gorzowski Rynek Hurtowy serdecznie zapraszają do wzięcia udziału w konkursie kulinarnym dla profesjonalnych kucharzy „Złota Reneta”.
Do 20 sierpnia zainteresowane ekipy kucharskie, składające się z Szefa oraz jego pomocnika, mogą przesyłać zgłoszenia na adres: targi@um.gorzow.pl. Konkurs odbędzie się 1 września 2012, podczas Lubuskich Kulinariów Regionalnych, w Hali Targowej nr 3, na ul. Przemysłowej.
Rywalizacja polegać będzie na przygotowaniu dania głównego z produktów takich jak: jabłko Reneta Landsberska, filet z łososia, pomidor truskawkowy oraz piwo witnickie. Liczy się oryginalność receptury oraz smaku. Na zwycięskie ekipy czekają atrakcyjne nagrody.
Szczegóły konkursu, regulamin oraz formularz zgłoszeniowy można pobrać na oficjalnej stronie miasta: www.gorzow.pl/przystan
Osobą odpowiedzialną za kontakt w sprawie konkursu jest Łukasz Konik: info@lukaszkonik.pl oraz tel. +48 608 40 18 17.