22 stycznia, w szkole kulinarnej Ashanti w Łodzi, odbędzie się kolejne wydarzenie w ramach Akademii Hochland Professional – warsztaty pt. Trendy rynku cukierniczego. Tym razem Mariusz Górecki, ambasador Hochland Professional, pokaże jak w pełni wykorzystać możliwości pełnotłustych serów twarogowych w nowatorskich cukierniczych kreacjach. To okazja na zdobycie wiedzy od prawdziwego mistrza cukiernictwa.
Styczniowe warsztaty Trendy Rynku Cukierniczego, odbywające się w ramach Akademii Hochland Professional, poprowadzi Mariusz Górecki – finalista Mistrzostw Cukierniczych Best Pastry Chef 2016, zwycięzca Lodziarskich Mistrzostw Polski 2019 i zdobywca 3. miejsca na Mistrzostwach Świata w Luksemburgu. Podzieli się on swoją pasją i umiejętnościami, tym razem dotyczącymi nieoczywistego i nowatorskiego wykorzystywania pełnotłustych serów twarogowych. Uczestnicy szkolenia poznają przepisy m. in. na palony sernik baskijski z karmelizowanym wierzchem, sernik baskijski na pistacjowym pesto z kawałkami orzechów, kremy cukiernicze na bazie serów Hochland Professional do nowoczesnych ciast z blachy oraz dowiedzą się, jak tynkować ciasta masą na bazie kremowego sera Cremette w stylu mistrzów cukiernictwa.
Biorąc udział w naszych warsztatach uczestnicy nie tylko zdobędą wiedzę od mistrza, ale także otrzymają bezpłatny zestaw startowy produktów Hochland Professional, które będą mogli przetestować, zaś na zakończenie szkolenia zabiorą ze sobą torbę termiczną do transportowania serów, receptury ze szkolenia oraz, oczywiście, certyfikat ukończenia warsztatów – zachęca Jacek Wyrzykiewicz, PR & Marketing Services Manager w Hochland Polska.
Zapisy na warsztaty już ruszyły, a wszelkie informacje na temat szkoleń Masterclass dostępne są na stronie: www.warsztaty-hochland.pl.