8 października, w halach EXPO XXI w Warszawie, odbędzie się kolejna edycja Kongresu Szefów Kuchni i Restauratorów. Na tym największym spotkaniu edukacyjnym i biznesowym dla gastronomii w Polsce nie zabraknie pokazowego stoiska Hochland Professional. Zaprezentowane zostaną na nim sery twarogowe Cremette i Creamland, idealny wybór do kuchni restauracyjnych i hotelowych.
Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów od lat przyciąga tysiące szefów kuchni oraz restauratorów. W tym roku tematyka wydarzenia poszerzona została o zagadnienie przygotowane dla właścicieli kawiarni oraz cukiernio-kawiarni. Z tej okazji Hochland Professional szykuje inspiracje z serami Cremette i Creamland w roli głównej – od wytrawnych propozycji po słodkie kreacje, których będzie można oczywiście próbować na stoisku marki.
Celem Hochland Professional jest inspirowanie Szefów Kuchni poprzez prezentowanie im nowych form i smaków zgodnych z przewidywanymi trendami wśród profesjonalistów. Dlatego nasza komunikacja skoncentrowana będzie wokół serów twarogowych Cremette i Creamland i ich zastosowaniu w kuchniach serwujących dania w restauracjach i hotelach – mówi Jacek Wyrzykiewicz, PR & Marketing Services Manager w Hochland Polska. I dodaje: Zarezerwujcie czas, żeby razem posmakować nowych trendów i odkryć, jak jeden ser może być idealnym składnikiem zarówno lekkich kremów cukierniczych, jak i pikantnych past kanapkowych.
Hochland Professional zaprasza na stoisko numer 73 w godz. 9.00-17.00:
- 09.00-10.00 – prezentacja past kanapkowych na bazie Cremette: szprycowanie wytrawnych past twarogowych: śródziemnomorskiej, tajskiej i indyjskiej do tarteletek, dekorowanie i degustacja,
- 10.00-11.00 – sos serowy Cheddar w aplikacjach: z nachosami oraz w formie przekąski bankietowej z warzywnymi słupkami,
- 11.00-12.00 – craftowe tosty zapiekane z plastrami cheddar i goudy, serwowane z miodem, karmelizowaną cebulą, syropem klonowym oraz konfiturą śliwkową,
- 12.00-13.00 – zupa serowa na bazie sosu cheddar z imbirem, chilli i limonką,
- 13.00-14.00 – krem tiramisu na bazie Creamland w tarteletkach czekoladowych – przygotowanie i degustacja,
- 14.00-15.00 – prezentacja wyrobów cukierniczych z serów twarogowych: sernik baskijski, sernik na zimno, tarta frangipane, sernik pistacjowy,
- 16.00-17.00 – roladki bankietowe z plastrów cheddar, wypełnione kremem z suszonych pomidorów i Cremette, serwowane z oliwkami i korniszonami.