W październiku w stołecznej restauracji Moonsfera odbył się kulinarny konkurs sera Good Cheese. Zgłoszone produkty oceniali szefowie kuchni rekomendowani przez Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni, a wśród nich Jarosław Uściński, Wojciech Balicki, Jacek Schilske. Piotr Szczygielski. Produkty Hochland zostały wyróżnione aż w trzech kategoriach: ser topiony, ser do pizzy i ser wędzony.
Złoty Medal Good Cheese 2016 w kategorii ser topiony otrzymał ser topiony Hochland w bloczku z szynką. Swój smak zawdzięcza połączeniu sera, kruchej szynki i aromatycznych przypraw. Doskonale smakuje zarówno na kanapce, jak i na ciepło, jako składnik zup i sosów, którym nadaje bogaty smak i aksamitną konsystencję.
W kategorii ser do pizzy Złoty Medal Good Cheese 2016 otrzymała Cagliata ser do pizzy Hochland Professional. To najwyższej jakości produkt przeznaczony do pizzy, tostów, przekąsek i zapiekanek. Swój delikatny smak oraz kremową barwę zawdzięcza sprawdzonemu przez lata procesowi produkcji. Jego delikatny, miękki miąższ sprawia, że jest wygodnym i łatwym w użyciu produktem dla profesjonalistów.
Srebrny Medal Good Cheese 2016 w kategorii ser wędzony otrzymała Gouda Wędzona Hochland. To najwyższej jakości ser wędzony tradycyjnymi metodami. Swój pełen oraz intensywny smak zawdzięcza sprawdzonemu przez lata procesowi produkcji oraz wędzeniu naturalnym dymem z drewna olchy i buku, wolnym od związków chemicznych i konserwantów.