Restauracja Widok w Hotelu Harnaś w Bukowinie Tatrzańskiej, została laureatem Hermesa Kulinarnego Poradnika Restauratora w kategorii „Restauracja hotelowa”. Statuetkę odebrali Joanna Ludzia, dyrektor hoteli w Resorcie Bukovina oraz Marcin Gruszka, szef kuchni restauracji Widok. Uroczyste wręczenie odbyło się 25 września podczas XXV Ogólnopolskiego Spotkania Czołowych Postaci Świata FMCG i HoReCa, które miało miejsce w Hotelu Novotel Poznań Centrum.
Restauracja Widok działa w odrestaurowanym Hotelu Harnaś, który łączy modernistyczne dziedzictwo lat 60. z nowoczesnym designem inspirowanym Podhalem. Za kulinarne oblicze miejsca odpowiada Marcin Gruszka – ceniony szef kuchni, członek Narodowej Reprezentacji Kadry Kucharzy OSSKiC, tworzący autorskie menu oparte na naturze, sezonowości i regionalnych produktach, interpretowanych w duchu współczesnych trendów.
oprac. H.Handkowska
fot. Justyna Szadkowska