Restauracja Amber Room odkryła kilka swoich kulinarnych tajemnic. Katarzyna Zielińska, Alicja Węgorzewska-Whiskerd oraz Agnieszka Popielewicz – pod czujnym okiem kucharzy Amber Room przyrządziły wykwintne dania i poznały tajniki ich doskonałego smaku.
Krem z zielonego groszku z chrupiącym boczkiem i pianą z koziego sera, grillowany filet z tuńczyka z salsefią, winegretem z arbuza i wasabi oraz czekoladowy fondant z mrożonym sernikiem. To menu, z którym zmierzyły się gwiazdy, zaproszone przez magazyn „Show” do restauracji Amber Room. Katarzyna Zielińska, Alicja Węgorzewska-Whiskerd oraz Agnieszka Popielewicz stanęły po drugiej stronie i wcieliły się w role kucharzy. Panie mogły też liczyć na wsparcie zespołu restauracji Amber Room, który pomagał podczas przygotowywania dań. Każda z gwiazd dostała inne zadanie. Za przystawki odpowiedzialna była Agnieszka Popielewicz. Danie główne, czyli tuńczyka, pod okiem szefa kuchni Roberta Skubisza przyrządziła Alicja Węgorzewska-Whiskerd. Natomiast w roli cukiernika debiutowała Katarzyna Zielińska, która współtworzyła wyśmienity fondat czekoladowy z mrożonym sernikiem. Wszystkie dania przyrządzone przez gwiazdy dostępne są w menu restauracji Amber Room.