7 maja br. przed północą gwiazdy ze świata mody i show biznesu zainaugurowały polską premierę Dinner in the sky. Na pierwszy w Polsce podniebny obiad na rynku łódzkiej Manufaktury polecieli m.in. Dominika Gawęda i Paweł Rurak-Sokal (zespół Blue Cafe), Sylwia Gliwa (aktorka), Michał Piróg (m.in. juror w “You Can Dance”), Łukasz Jemioł (projektant mody), Novika (wokalistka i DJ-ka), Robert Kupisz (stylista fryzur, najlepiej ubrany w 2008 r.).
Wykwintny posiłek na 50 m nad ziemią serwował Mirosław Jabłoński (hotel Bryza, Sheraton, Andel’s). Można było skosztować kaczkę marynowaną w pomarańczach z miniszparagami, przegrzebki czyli małże świętego Jakuba duszone w białym winie ze szpinakiem. A na deser mus jogurtowy z karmelizowanymi orzechami i truskawkami.
Polska premiera jest pierwszą na świecie, która odbywała się w takim otoczeniu, tj. w XIX w. zrewitalizowanym kompleksie pofabrycznym jakim jest łódzka Manufaktura.