W dniach 7–9 września w Hotelu Kozi Gród w Pomlewie odbędzie się VII edycja ogólnopolskiego wydarzenia kulinarnego „Grzybobranie dla Gastronomii”. Inicjatywa ta jest adresowana do szerokiego grona profesjonalistów z branży gastronomicznej: szefów kuchni i cukierni, kucharzy, rzemieślników regionalnych, artystów kulinarnych, uczniów szkół gastronomicznych, jak również właścicieli domów weselnych, barów i food trucków. Poradnik Restauratora jest partnerem medialnym tego wydarzenia.
Wydarzenie to stanowi doskonałą okazję do budowania relacji biznesowych, promocji produktów oraz usług, a także aktywnego uczestnictwa w inicjatywie integrującej środowisko gastronomiczne w Polsce. W programie przewidziano między innymi IV edycję konkursu „Sztafeta Kulinarna” dla szkół gastronomicznych w formule black box, warsztaty kulinarne z udziałem kucharzy z całego kraju oraz uczniów, pokazy i prezentacje live cooking we współpracy z partnerami wydarzenia, stoiska regionalnych wystawców, wspólne grzybobranie, gotowanie zupy grzybowej na świeżym powietrzu, a ponadto drugą edycję olimpiady sportowej dla zaproszonych gości.
Szczegółowy plan pobytu
07.09.2025r.
10:00 – wspólny wyjazd na grzyby
14:00 – zameldowanie w Hotelu
13:00 – 17:00 – przygotowanie stoisk przez wystawców
14:00 – 17:00 – II Igrzyska Olimpijskie Branży Gastro (proszę o zabranie ze sobą odzieży sportowej)
18:00 – 02:00 kolacja w formie grilla z dj, wspólna integracja
08.09.2025r.
7:30-9:00 – śniadanie w hotelowej restauracji
9:00-15:00 – start wszystkich stanowisk wystawowych
10:00-10:30 – odprawa jurorów przed konkursem kulinarnym
11:00-14:00 – start IV konkursu dla szkół na zasadzie ,,black”
Grzybobranie dla Gastronomii 2025- plakat
Sławomir Miotk
Organizator Grzybobrania
48 501 775 300
https://www.facebook.com/grzybobraniedlagastronomii
oprac. H.Handkowska
fot. pixabay
fot. biuro prasowe Grzybobranie dla Gastronomii