Grzybobranie dla gastronomii

Aktualności

Grzybobranie dla gastronomii

W dniach 7–9 września w Hotelu Kozi Gród w Pomlewie odbędzie się VII edycja ogólnopolskiego wydarzenia kulinarnego „Grzybobranie dla Gastronomii”. Inicjatywa ta jest adresowana do szerokiego grona profesjonalistów z branży gastronomicznej: szefów kuchni i cukierni, kucharzy, rzemieślników regionalnych, artystów kulinarnych, uczniów szkół gastronomicznych, jak również właścicieli domów weselnych, barów i food trucków. Poradnik Restauratora jest partnerem medialnym tego wydarzenia.

Wydarzenie to stanowi doskonałą okazję do budowania relacji biznesowych, promocji produktów oraz usług, a także aktywnego uczestnictwa w inicjatywie integrującej środowisko gastronomiczne w Polsce. W programie przewidziano między innymi IV edycję konkursu „Sztafeta Kulinarna” dla szkół gastronomicznych w formule black box, warsztaty kulinarne z udziałem kucharzy z całego kraju oraz uczniów, pokazy i prezentacje live cooking we współpracy z partnerami wydarzenia, stoiska regionalnych wystawców, wspólne grzybobranie, gotowanie zupy grzybowej na świeżym powietrzu, a ponadto drugą edycję olimpiady sportowej dla zaproszonych gości.

Szczegółowy plan pobytu

07.09.2025r.

10:00 – wspólny wyjazd na grzyby

14:00 – zameldowanie w Hotelu

13:00 – 17:00 – przygotowanie stoisk przez wystawców

14:00 – 17:00 – II Igrzyska Olimpijskie Branży Gastro (proszę o zabranie ze sobą odzieży sportowej)

18:00 – 02:00 kolacja w formie grilla z dj, wspólna integracja

08.09.2025r.

7:30-9:00 – śniadanie w hotelowej restauracji

9:00-15:00 – start wszystkich stanowisk wystawowych

10:00-10:30 – odprawa jurorów przed konkursem kulinarnym

11:00-14:00 – start IV konkursu dla szkół na zasadzie ,,black”

Grzybobranie dla Gastronomii 2025- plakat

Sławomir Miotk

Organizator Grzybobrania

48 501 775 300

slawmio@wp.pl

https://www.facebook.com/grzybobraniedlagastronomii

oprac. H.Handkowska

fot. pixabay

fot. biuro prasowe Grzybobranie dla Gastronomii