Grzybobranie dla gastronomii

Aktualności

Grzybobranie dla gastronomii

4-6 września w Hotelu Kozi Gród w Pomlewie odbędzie się 4 edycja Grzybobranie dla gastronomii. Jest to wydarzenie skierowane do branży gastronomicznej i turystycznej z całej Polski. Poradnik Restauratora jest partnerem medialnym tego wydarzenia.

W programie m.in.:

Warsztaty kulinarne (w postaci live cooking) – szefowie kuchni i kucharze będą wspólnie gotować z uczniami szkół gastronomicznych. Do przyrządzenia dań wykorzystają produkty od partnerów wydarzenia.

Konkurs kulinarny dla szkół gastronomicznych pod hasłem ,,Grzyby” – W tym roku udział w konkursie wezmą cztery szkoły z Pomorza. Przewidziane są dwie punktowane konkurencje: pierwsza to gotowanie a druga to sprawność fizyczna w temacie gastronomicznym. Punkty uzyskane w obu konkurencjach łącznie będą decydowały o kolejności zajętego miejsca.

 Prezentacje firm partnerskich.

Prezentacje różnych regionalnych rzemieślników, artystów związanych bezpośrednio z gastronomią i turystyką, wykład grzyboznawcy.

Organizator:

Sławomir Miotk

tel.: 501 775 300.

Grzybobranie 2022 plakat

Grzybobranie 202- zaproszenie