4-6 września w Hotelu Kozi Gród w Pomlewie odbędzie się 4 edycja Grzybobranie dla gastronomii. Jest to wydarzenie skierowane do branży gastronomicznej i turystycznej z całej Polski. Poradnik Restauratora jest partnerem medialnym tego wydarzenia.
W programie m.in.:
Warsztaty kulinarne (w postaci live cooking) – szefowie kuchni i kucharze będą wspólnie gotować z uczniami szkół gastronomicznych. Do przyrządzenia dań wykorzystają produkty od partnerów wydarzenia.
Konkurs kulinarny dla szkół gastronomicznych pod hasłem ,,Grzyby” – W tym roku udział w konkursie wezmą cztery szkoły z Pomorza. Przewidziane są dwie punktowane konkurencje: pierwsza to gotowanie a druga to sprawność fizyczna w temacie gastronomicznym. Punkty uzyskane w obu konkurencjach łącznie będą decydowały o kolejności zajętego miejsca.
Prezentacje firm partnerskich.
Prezentacje różnych regionalnych rzemieślników, artystów związanych bezpośrednio z gastronomią i turystyką, wykład grzyboznawcy.
Organizator:
Sławomir Miotk
tel.: 501 775 300.