22-24 września, po raz szósty, odbędzie się Grzybobranie dla Gastronomii, tym razem w Hotelu Villa Leśne Ustronie w Lubiszewie Tczewskim. Wydarzenie to skierowane jest do branży gastronomicznej i turystycznej, czyli szefów kuchni, cukierni, kucharzy, regionalnych rzemieślników, artystów czy szkół gastronomicznych. Poradnik Restauratora jest partnerem medialnym.
Podczas dwóch dni odbędzie się:
tradycyjne wspólne wyjście na grzyby;
I Olimpiada Sportowa Branży Gastro;
III konkurs kulinarny dla szkół na zasadzie black box;
warsztaty kulinarne podczas których zaproszeni kucharze będą gotować wspólnie z uczniami szkół gastronomicznych;
pokazy live cooking i prezentacje firm partnerskich;
stoiska regionalne w tym koła gospodyń wiejskich.
Organizatorem tego wydarzenia jest Sławomir Miotk, a współorganizatorzy to Villa Leśne Ustronie i WSTiH w Gdańsku Jan Zacharewicz.
Grzybobranie dla Gastronomii 2024- plakat
Szczegółowy plan Grzybobranie dla Gastronomii 2024
Kontakt:
Sławomir Miotk
Organizator Grzybobrania
Tel.: 501 775 300