Grzybobranie dla Gastronomii na Pomorzu

Aktualności

Grzybobranie dla Gastronomii na Pomorzu

22-24 września, po raz szósty, odbędzie się Grzybobranie dla Gastronomii, tym razem w Hotelu Villa Leśne Ustronie w Lubiszewie Tczewskim. Wydarzenie to skierowane jest do branży gastronomicznej i turystycznej, czyli szefów kuchni, cukierni, kucharzy, regionalnych rzemieślników, artystów czy szkół gastronomicznych. Poradnik Restauratora jest partnerem medialnym.

Podczas dwóch dni odbędzie się:

tradycyjne wspólne wyjście na grzyby;

I Olimpiada Sportowa Branży Gastro;

III konkurs kulinarny dla szkół na zasadzie black box;

warsztaty kulinarne podczas których zaproszeni kucharze będą gotować wspólnie z uczniami szkół gastronomicznych;

pokazy live cooking i prezentacje firm partnerskich;

stoiska regionalne w tym koła gospodyń wiejskich.

Organizatorem tego wydarzenia jest Sławomir Miotk, a współorganizatorzy to Villa Leśne Ustronie i WSTiH w Gdańsku Jan Zacharewicz.

Grzybobranie dla Gastronomii 2024- plakat

Szczegółowy plan Grzybobranie dla Gastronomii 2024

Kontakt:

Sławomir Miotk

Organizator Grzybobrania

Tel.: 501 775 300

slawmio@wp.pl

https://www.facebook.com/grzybobraniedlagastronomii