Grzegorz Labuda został szefem kuchni w restauracji Sztormowa w Stegnie. W karcie znajdziemy m.in.: ryby i owoce morza, steki z polędwicy na kamiennej lawie czy tatar z tuńczyka lub sarny.
Grzegorz Labuda
Karierę gastronomiczną rozpoczynał w Zamku Jan III Sobieski w Rzucewie. Następne lata spędził w Sopocie w restauracji Villa Sedan. Potem pracował w Hotelu Nadmorskim w Gdyni, a także w słynnym Boutique Hotelu Blow Up Hall w Poznaniu. Tam rozpoczął kreację nowego nurtu kulinarnego Modern Polish Cuisine, któremu jest wierny do dziś. Z Poznania trafił do Hotelu St. Bruno w Giżycku, a następnie do Grand Hotelu Tiffi w Iławie. Po powrocie do Trójmiasta rozpoczął pracę w restauracji Szafarnia 10 w Gdańsku. Potem pracował w Hotelu Haffner w Sopocie, a następnym miejscem była restauracja, którą sygnował swoim nazwiskiem Chmielna by Grzegorz Labuda w Gdańsku. Od sierpnia br. prowadzi restaurację Sztormową w Stegnie.
fot. fb Sztormowa