Przypominamy, że tylko do 1 kwietnia można wysyłać zgłoszenia do konkursu kulinarnego Green Box Challenge 2019 na adres: nela.strucinska@expomazury.pl. Konkurs odbędzie się w dwóch kategoriach: uczniowie szkół gastronomicznych oraz profesjonaliści i miłośnicy gotowania. Oba konkursy poprowadzi Karol Okrasa.
Jedno pudełko, jedna godzina, trzy produkty! Tak właśnie będzie wyglądać przełomowe wydarzenie w historii Mazury HoReCa 2019 – targi branży HoReCa – pierwszy konkurs w kategorii Open – Green Box Challenge.
Miejsce: Expo Mazury Ostróda Mazury HoReCa 2019 – targi branży HoReCa
Data: 9-10 kwietnia 2019
Formuła: Green Box – losowo wybrany zestaw warzyw i owoców, po otwarciu boxu zawodnicy mają 15 minut na dobór składników z bogatej oferty bufetu (dodatkowe owoce, warzywa, makarony, ryże, sosy, przyprawy oraz inne ingrediencje), wybór naczyń jednorazowych. Strefa konkursowa wyposażona w sprzęt gastronomiczny (do dyspozycji kuchnia indukcyjna, stół odstawczy, zlew oraz piec konwekcyjno-parowy).
Przygotowanie dania w stylu Premium Street Food – Vege (60 minut). 15 minut na uprzątnięcie stoiska.