21 marca odbędzie się Goût de/Good France 2019. Restauratorzy, którzy chcieliby wziąć udział w piątej edycji wydarzenia mogą się rejestrować na stronie www.goodfrance.com do 15 lutego.
W tym roku Goût de/Good France wyeksponuje region Prowansji, który będzie głównym partnerem tej edycji. Każdy szef kuchni może wybrać dowolne francuskie dania, które zaserwuje 21 marca, jednak mile widziany będzie prowansalski przepis czy specjalność tego regionu.
W 2019 r. tematem będzie także zrównoważony rozwój w postaci odpowiedzialnej gastronomii i zaangażowania się szefów kuchni w ochronę planety poprzez ograniczenie w szczególności odpadów z tworzyw sztucznych.
Każde zgłoszone powinno składać się z następujących pozycji: przystawka, danie główne, deska serów, deser, a do tego francuskie wina czy szampany.
W połowie lutego na stronie www.goodfrance.com opublikowana zostanie interaktywna mapa ze zgłoszonymi restauracjami.