Gourming – francuskie specjały na wyciągnięcie ręki

Wydarzenia

Gourming – francuskie specjały na wyciągnięcie ręki

24 stycznia 2017

18 stycznia w Paryżu odbyła się konferencja prasowa inaugurująca działanie platformy Gourming, przeznaczonej do promocji i dystrybucji francuskich produktów terroir, czyli regionalnych i tradycyjnych, na rynkach zagranicznych. Jest to proste, a zrazem genialne rozwiązanie umożliwiające wszystkim przedsiębiorstwom wyeksponowanie, promowanie i sprzedawanie swoich produktów na całym świecie. Innowacyjną i oryginalną koncepcję stworzono z myślą o firmach z branży spożywczo-gastronomicznej, dla wszystkich tych, którzy gdzieś w świecie poszukują francuskich smaków i oryginalnych specjałów. Przedsiębiorcy, którzy dołączą do platformy Gourming, skorzystają ze sprawdzonego know-how Grupy Le Duff, co ułatwi im uzyskanie dostępu do nowych rynków zagranicznych. Le Duff Group jest światowym liderem w sektorze piekarniczo-ciastkarskim, działa w 90 krajach na pięciu kontynentach. „Poradnik Restauratora” uczestniczył w tym wydarzeniu.