Przed nami kolejna edycja międzynarodowej akcji „Gout de France/Good France” (Smak Francji).Tego samego dnia, w wybranych restauracjach na całym świecie, będzie można skosztować wyśmienitych dań, inspirowanych kuchnią francuską. Polskę w tym wydarzeniu reprezentuje kilkadziesiąt restauracji, których Szefowie Kuchni przygotowali swoje własne, autorskie menu, opierające się na lokalnych produktach.
Restauracja Hotelu Smolarnia zaprasza na francuską kolację 21 marca. W menu degustacyjnym przygotowanym przez Pawła Salamona, Szefa Kuchni znajdziemy:
Przystawka:
Pâté z cielęciny, sałatka z marynowanych prawdziwków, jabłko
Zupa:
Consommé z ogonów wołowych, soczewica, jarmuż
Dania główne:
Podwędzany dorsz, bisque z krewetek, soliród, mus z dyni
Pierś z dzikiej kaczki w sosie jeżynowym, krem
z topinamburu aromatyzowane tonką, młode szparagi
Deska serów
Deser:
Czekolada w dwóch odsłonach.