10 września po raz pierwszy w Lublinie zostanie wybrany najlepszy szef kuchni na Lubelszczyźnie. Kto zawalczy o zaszczytny tytuł Good Chef 2016? Kto zostanie Talentem roku, a kto Szefem kuchni regionalnej? Oto nominacje.
Komisja w składzie: Waldemar Sulisz, dyrektor Europejskiego Festiwalu Smaku, Jean Bos, prezes Aregala Polska i Andrzej Rudziński, koordynator warsztatów i pokazów kulinarnych festiwalu postanowiła nominować do konkursu Good Chef Lublina 2016 następujących szefów kuchni, którzy zaprezentują się w sobotę 10 września na Scenie Smaku.
Godz.14.05 – 14.35
Mateusz Białkowski- Restauracja The Olive, Hotel Ilan, Lublin
Miguel Bravo- Browar Restauracyjny Grodzka 15, Lublin
Szymon Boguta- Restauracja Chleb Powszedni, Hotel Trzy Róże, Zemborzyce
Godz. 15.10 – 15.40
Agnieszka Filiks- Restauracja Siwy Dym, Celejów
Artur Góra- Restauracja BelEtage, Lublin
Piotr Huszcz- Restauracja Piano, Lublin
Godz. 16.20 – 16.50
Adam Piechaczek- Restauracja EGO w Lublinie
Kamil Pieklak- Restauracja Kuchnia i Wino w Kazimierzu Dolnym
Marcin Sikora- Restauracja Esencja w ARTIS Hotel & SPA w Zamościu
Godz. 17.30 – 18.00
Piotr Skwarek, Restauracja Trzy Romanse, Lublin
Bartłomiej Woźniak- Hotel Biesiada w Bogucinie
Piotr Wójcik, Restauracja Sarzyński, Lublin
Każdy z uczestników otrzyma czarną skrzynkę z produktami. 3 rundy po 3 zawodników. Zwycięzca każdej rundy wchodzi do finału. Zwycięzca finału otrzymuje tytuł Good Chef 2016. Kapituła przyzna także tytuł: Talent Roku oraz Chef kuchni regionalnej.
Jury konkursu Good Chef:
Boris Marcell (Kolumbia), Përparim Babalija (Kosowo), Jean Bos (Belgia), przewodniczący komisji sędziowskiej, Andrzej Rudziński (Polska), sędzia techniczny. Sędzia Vip: Stan Borys, legenda polskiej piosenki.
10 września, Scena Smaku plac Po Farze. Konkurs Good Chef Lublin poprowadzi Ivo Violante.