W konkursie mogą uczestniczyć kucharze z dowolnych zakładów gastronomicznych, zarówno hotelarskich jak i pojedynczych restauracji i cateringu z całej Polski.
Potwierdzenie zgłoszenia do konkursu powinno być dokonane w formie elektronicznej e-mailem wraz z receptura, opisem oraz z wyraźnym zdjęciem w kolorze wykonanej potrawy i przesłane na adres: konkursy.kulinarne.polska@gmail.com.
Termin nadsyłania zgłoszeń upływa w dniu 19 października.
Osoby zakwalifikowane do udziału w konkursie zostaną powiadomione do dnia 22 października.
Restauracja Domu Kitchen &Friends ma prawo startu bez eliminacji, jako obrońca tytułu i pucharu Króla Gęsiny. Jeżeli nie wystartuje to miejsce otrzyma drużyna z eliminacji.
Danie główne i deser – produkty:
śmietanka DEBIC
czekolada Terravita 60% – gorzka
pasternak
przetwór czarna porzeczka Oryginalny Sok
okowita gruszkowa destylat Drake Distillery
Deser musi być wykonany na bazie czekolady Terravita 60% gorzka z wykorzystaniem gęsiny.
Organizatorzy konkursu:
Poznańska Spiżarnia Biesiadników
Restauracje GARDEN CITY w Poznaniu
Terravita
de’GUSTATOR PR.
Poradnik Restauratora jest partnerem medialnym tego wydarzenia.