W Centrum EXPO XXI trwa pierwsza edycja Gastrotargów SMAKKi. Poradnik Restauratora jest partnerem medialnym tego wydarzenia. Zapraszamy na nasze stoisko C14.
Od początku tworzenia naszego wydarzenia kierowaliśmy się hasłem #GastronomiaWspólnaSprawa, bo my również czujemy się odpowiedzialni za rozwój polskiej gastronomii. Nasz program merytoryczny powstał ze zrozumiemy sytuacji, w jakiej aktualnie znajduje się branża i jest odpowiedzią na potrzeby przedsiębiorców działających w tym sektorze – mówi Sabina Budzyń, współwłaścicielka firmy organizującej GastroTargi SMAKKi.
Pierwszego dnia odbyła się konferencja „Gastrobiznes w praktyce’’, którą prowadził Paweł Gruba, konsultant i doradca branży HoReCa. Ten dzień podzielony został na trzy bloki tematyczne: „Meandry prawne od kuchni – gastronomia w analizie kancelarii prawnych’’, „Rola kwalifikowanych pracowników w budowaniu potencjału innowacyjności i konkurencyjności przedsiębiorstwa” i „Optymalizacji kosztów i finansowaniu działalności gospodarczej”.
Zielona EkoKuchnia SMAKKi to innowatorski program wiedzy o przepisach, trendach oraz rozwiązaniach proekologicznych i proklimatycznych, jakie należy wdrożyć, by utrzymać konkurencyjność na rynku HoReCa podczas trwającej globalnej zielonej transformacji. W programie m.in: Hempeat roślinna alternatywa dla mięsa – azjatycka odsłona (Michał Soliwoda i Sebastian Cichy) czy Ekologia i food cost to smaczny duet (Katarzyna Gubała).
Drugi dzień targów poświęcony jest cateringowi dietetycznemu. A trzeciego, ostatniego dnia targów odbędzie się konferencja „EdukkuJEMY”.
Program https://smakki.pl/pl/program/