20-22 marca warszawskie EXPO XXI stanie się centrum spotkań restauratorów, hotelarzy oraz przedstawicieli firm cateringowych. A to wszystko za sprawą drugiej edycji GastroTargów SMAKKi.
Tegoroczna edycja gwarantuje spotkania z czołowymi przedstawicielami branży. Na każdy dzień targów zaplanowano wiele ciekawych wydarzeń.
Dzień Pierwszy: Spotkanie Liderek Branży HoReCa, pokazy masterclass i Olimpiada kawy
Targi otworzy konferencja dedykowana kobietom, które tworzą i rozwijają naszą branżę. Wśród znakomitych prelegentek pojawią się m.in. dr Irena Eris, Anna Chylewska, Cristina Catese, Małgorzata Kalisz, Marta Klepka oraz Marta Stańczak. W strefie wystawienniczej znakomity Martin Gimenez Castro będzie przygotowywał dania w oparciu o ryby i owoce morza. Katarzyna Gubała poprowadzi kulinarny konkurs w oparciu kuchni vegę. Natomiast w przestrzeni Festiwalu Kawowych SMAKKów odbywać się będzie kolejna edycja Olimpiady Kawy.
Dzień Drugi: Spotkanie Inwestorów i spektakularne zawody oraz pokazy
Drugi dzień targów to SMAKKi Invest Day – konferencja dedykowana inwestorom szukającym nowych możliwości w sektorze HoReCa. To również kolejna edycja finałów konkursu Heinz Selection oraz Inne Garowanie Patryka Galewskiego i Fundacji im. Ks. Jana Kaczkowskiego i drugie Mistrzostwa Polski Palarni Kawy Cup Of Poland.
Dzień Trzeci: Egzotyczne drinki i Mistrzostwa Polski Kuchni Tajskiej oraz masterclass w oparciu o kuchnię Gordona Ramsaya
Ostatni dzień targów to prawdziwa uczta dla miłośników Tajlandii. Po pierwsze w strefie Kulinarnych SMAKKów Premium odbędą się pierwsze polskie Mistrzostwa Kuchni Tajskiej organizowane przy wsparciu Ambasady Tajlandii. Ponadto w ramach SMAKKów on The BAR odbędzie się Nitro Show, czyli pokaz niesamowitych tajskich drinków w wykonaniu barmanów z restauracji PaThaThai. Tego dnia z Tajlandii będzie można przenieść się do Londynu, a to za sprawą Boba Mazura, który przygotowywać będzie dania w oparciu o kuchnię Gordona Ramsaya.
Integracja branży HoReCa
Na targach pojawią się znani profesjonaliści i przedstawiciele tego sektora. W ramach różnych wydarzeń i pokazów będzie można spotkać się m.in. z Cristiną Catese, Michałem Fabiszewskim (Executive Chef Sodexo Poland), Pawłem Grubą, Katarzyną Gubałą, Darią Ładochą, Marcinem Rusnarczykiem, Katarzyną Zyzało-Moczydłowską (SCA National Coordinator), a na stoisku firmy Grafen dania przygotowywać będzie Przemysław Klima.
Szczegółowy program wydarzenia dostępny jest na stronie internetowej https://smakki.pl/pl
Bezpłatna rejestracja https://smakki.pl/pl/rejestracja/zwiedzajacy/bezplatna-rejestracja-dla-branzy-horeca/
Źródło: SMAKKi