Gastronomia molekularna to tytuł książki Łukasza Konika, której uroczysta premiera odbyła się 25 października w Hotelu Eva Park Life & SPA w Konstancin-Jeziornie. – Swoją przygodę z kuchnią molekularną rozpocząłem kilka lat temu w Wielkiej Brytanii, gdzie uczestniczyłem w pokazie właśnie tej kuchni. Zafascynowany, zdumiony i nieco przestraszony tym co się działo na moich oczach a później na moim języku i podniebieniu byłem w kulinarnym raju. Raju, który sam chciałem odkrywać, smakować i bliżej poznawać. I tak też się stało. I po latach zgłębiania tajników molekularnej kuchni zdecydowałem się na tę książkę – powiedział Łukasz.
Spotkanie premierowe poprowadził Jacek Krawczyk Smarten PR. Rozmawiał z autorem książki o jego karierze zawodowej i zamiłowaniu do kuchni oraz o samej książce i tym jak wyglądał proces jej powstania, do kogo jest skierowana i czy teraz nasze kuchnie zamienią się w małe laboratoria. Rozmowa przebiegała bardzo swobodnie, niejednokrotnie bawiąc publiczność anegdotami. Na premierze pojawili się znani szefowie kuchni jak Robert Sowa, Jarosław Walczyk – Prezes Klubu Szefów Kuchni, Giancarlo Russo i inni blisko związani z branżą gastronomiczną.
Smarten PR