3-5 października br. na targach Gastro-Hotel we Wrocławiu czeka na gastronomów i hotelarzy wiele ciekawych pokazów oraz szkoleń, m.in. dla menagerów, pokojowych, kelnerów, kierowników sali oraz kucharzy. Beskidzki Klub Kulinarny z Gromadą Górali na Śląsku zaprasza na pokazy i degustację dań z jagnięciny i baraniny oraz tradycyjnych dań kuchni beskidzkiej. Kreatywna Kuchnia Mistrzów to wydarzenie, w którego realizacji biorą udział organizatorzy Gastro-Hotel, firmy związane z branżą HoReCa, lokalne Stowarzyszenia kucharzy, gastronomów i cukierników oraz szkoły gastronomiczne. Idea przedsięwzięcia zakłada stworzenie na terenie targów prawdziwej, w pełni funkcjonującej restauracji. Kuchnia Mistrzów będzie zatem wydzielona strefą, której przygotowana przez przedstawicieli Zamku w Krasiczynie aranżacja, przeniesie zaproszonych gości w zamkowy świat, stając się tłem wykwintnej kuchni. Natomiast wrocławscy szefowie kuchni hotelu Park Plaza i Art Hotelu, Zbigniew Koźlik i Grzegorz Pomietło zaprezentują nowoczesne techniki gotowania, pozwalające zachować smaki i wartości odżywcze w dobrych produktach żywnościowych. Pokażą jak łączyć różne produkty żywnościowe – czyli unikać pewnych grup żywnościowych w tym samym czasie. A zawodowych kucharzy zapraszamy do spróbowania swych sił w konkursie Kulinarna Uczta Gastro-Hotel z Markiem Widomskim – Dania bankietowo-cateringowe z ryb i owoców morza. Konkurs ten nominowany jest do KPP. Podczas wrocławskiej edycji Gastro-Hotel wszyscy odwiedzający będą mogli podziwiać niecodzienny pokaz – musztrę kelnerską. Szczegółowy program na www.gastro-hotel.pl