05 – 07 października br. we Wrocławiu odbędzie się dolnośląską edycję targów Gastro-Hotel. Zapraszamy na spotkania z przedstawicielami firm działających w branży gastronomicznej, cukierniczej, piekarniczej i hotelarskiej oraz do skorzystania z pokazów, szkoleń, warsztatów oraz konkursów – targi bowiem mają bardzo atrakcyjny i ciekawy program.
MMA – Konfrontacja sztuk walki
“Walka MMA” kucharzy! W konfrontacji sztuk walki wymienią na kulinarnym ringu ciosy na receptury i chwyty smaków znamienici szefowie kuchni z wrocławskich hoteli: Art Hotel i z HP Park Plaza- Grzegorz Pomietło i Zbigniew Koźlik.
Zbójnickie smakowanie
Zbójnicy posiadali pewien charakterystyczny jadłospis oraz określony sposób przyrządzania i spożywania potraw, wspólny na terenie całych polskich Karpat, a także, z niewielkimi różnicami, na pozostałym obszarze karpackim. Rodzaj spożywanych potraw, sposób ich przyrządzania i konsumpcji był rezultatem określonych warunków, bytowania zbójników. Więcej o pasjonujących zwyczajach i historii zbójników dowiecie się Państwo od Beskidzkiego Klubu Kulinarnego, który podczas targów zaserwuje również tradycyjne danie kuchni zbójnickiej – Kwaśnicę na baraninie.
Kuchnia Mistrzów – Innowacyjne przedsięwzięcie Targów Gastro-Hotel
Do Kuchni Mistrzów na dyskusję o gastronomi, hotelarstwie i najnowszych trendach rynkowych przy wykwintnym poczęstunku zapraszamy menadżerów z restauracji i hoteli oraz wszystkich zawodowo związanych z branżą HoReCa, a zwłaszcza kucharzy, przedstawicieli organizacji kulinarnych, restauratorów oraz hotelarzy. Bez wątpienia „Kuchnia mistrzów” stanie się doskonałą platforma wymiany myśli, komunikacji i transakcji biznesowych.
Kuchnia Mistrzów będzie wydzielona strefą, której przygotowana przez przedstawicieli Zamku w Baranowie Sandomierskim i Zamku w Dubiecku aranżacja, przeniesie zaproszonych gości w zamkowy świat, stając się tłem wykwintnej kuchni.
Za tą ostatnią odpowiada ekspert kulinarny Waldemar Hołówka wraz z zespołem znanych szefów kuchni: Januszem Pyrą z Zamku w Dubiecku, Markiem Łukasiewiczem szefem Kuchni z Zamku w Baranowie Sandomierskim oraz Przemysławem Wielochem szefem kuchni z Restauracji JAN w Bełchatowie. Zespół kucharzy przygotuje dania kuchni myśliwskiej. Wykwintne desery zaserwują specjaliści z OSSKiC – oddział dolnośląski. Potrawy serwowane będą gościom zaproszonym na spotkania biznesowe i rozmowy na tematy związane z branżą.
Szkolenia
Na targach Gastro-Hotel we Wrocławiu 5 – 7 października czeka na gastronomów i hotelarzy wiele ciekawych pokazów oraz szkoleń, m.in. dla menagerów, pokojowych, kelnerów, kierowników sali oraz kucharzy.
Pokój hotelowy wraz z łazienką – profesjonalne przygotowanie jednostki mieszkalnej dla gościa.
Techniki obsługi przyjęć okolicznościowych w gastronomii.
Zarządzanie w hotelarstwie i gastronomii.
Wino w gastronomii
Savoir-vivre – dobre praktyki zachowania i postępowania wobec gości.
Konkursy
Zapraszamy do promocji obiektów oraz do wspólnej zabawy poprzez udział w konkursach kulinarnych:
Kulinarna Uczta Gastro-Hotel z Markiem Widomskim – Kuchnie Świata -TEX-MEX (konkurs nominowany do Kulinarnego Pucharu Polski)
Regionalny Sekret Smaku
Mistrz Karpia
Ogólnopolski Konkurs Carvingowy
Szczegółowy program na www.gastro-hotel.pl
WROCŁAW
5 – 7 października hala AWF
wjazd od ul. Mickiewicza 67
środa – czwartek 1000 – 1700
piątek 1000-1500
Tel. 32 376 08 60 targi@gastro-hotel.pl