22 edycja Gastro – Hotel odbyła się w sercu doliny Łomnicy, w Karpaczu. Targi rozpoczął kulinarny popis Starosty Jeleniogórskiego, Jacka Włodygi i szefów kuchni o międzynarodowej sławie: Daniela Luttringer’a i Michela Labarre. Daniel Luttringer to profesor sztuki kulinarnej z jednej z najlepszych szkół hotelarskich świata „Les Roches” w Szwajcarii, w której koszt odbycia jednego semestru sięga blisko 40 tys. euro. Międzynarodowe doświadczenia wykorzystuje on przy prowadzeniu i tworzeniu od podstaw restauracji i hoteli butikowych. Natomiast Michel Labarre to francuski mistrz kuchni z wieloletnim doświadczeniem, a także selekcjoner uczestników do prestiżowego konkursu Bocuse d’Or w Polsce. U jego boku można poznać tajniki kuchni francuskiej, ale i wziąć udział w wyjątkowych pokazach kulinarnych. Interesujących postaci nie zabrakło także w kolejnych dniach targów. Goście mieli okazję podziwiania dzieł Łukasza Szewczyka, tegorocznego brązowego medalisty Mistrzostw Polski i Mistrzostw Europy w Carvingu. Nowym punktem w programie atrakcji stały się spotkania brokerskie, uważane za bardzo skuteczną formę pozyskiwania nowych kontaktów biznesowych i kontrahentów, podczas spotkań „twarzą w twarz” dwóch firm. Kolejne Targi Gastro-Hotel odbędą się w 2014 r. w Kołobrzegu. Zapraszamy również do udziału w Targach Turystyki Weekendowej – Atrakcje Regionów 6 – 8 czerwca 2014 r. w Chorzowie. Szczegóły na www.gastro-hotel.pl