Gastro-Hotel w Bielsko-Białej

Newsy

Gastro-Hotel w Bielsko-Białej

31 marca 2011

6 – 8 kwietnia  br. w Bielsko-Białej odbędzie się śląską edycję targów Gastro-Hotel. Odbywać się one będą w środę i w czwartek w godzinach od 10:00 – 17:00 oraz w piątek od 10:00 – 15:00 w Hali Bielskiego Klubu Sportowego STAL, ul. Rychlińskiego 19.

Na targach m.in: Pokazy Monin Bar Solution, gdzie zapoznamy się z programem dla indywidualnych klientów opartym na tworzeniu koktajli alkoholowych  i bezalkoholowych, napojów kawowych, drinków i  innych; Pokazy Carvingu – jak stworzyć nowe kanony sztuki kulinarnej w swoim lokalu; Pokazy Speed Bar – Show Barmańskie Krzysztofa Drabika czyli jak pracownicy mogą zahipnotyzować klienta?; Szkolenie „Pokój hotelowy wraz z łazienką” oraz Kulinarna uczta Gastro-Hotel z  Markiem Widomskim – Kucnie Świata Tex-Mex.

Szczegóły: www.gastro-hotel.pl

PROGRAM:

ŚRODA   6 kwietnia 2011  1000 – 1700

1000 – uroczyste rozpoczęcie targów

1000 – 1700 Carving – pokaz rzeźbienia w owocach i warzywach na stoisku Akademii Carvingu

1010 konkurs Kulinarna uczta Gastro-Hotel z  Markiem Widomskim –  Kuchnie Świata –     TEX – MEX – bar, pub, party time menu z zastosowaniem produktów firmy Oerlemans i Lamb Weston

1030 – 1145 Savior-vivre – dobre praktyki zachowania i postępowania wobec gości – szkolenie

1100 – konkurs Regionalne Sekrety Smaku

1100 – Barmańskie Show Krzysztofa Drabika – pokaz

1130 – pokaz Beskidzkiego Klubu Kulinarnego pt. Oerlemans w Beskidach

1215 –  Pokój hotelowy wraz z łazienką -profesjonalne przygotowanie jednostki mieszkalnej dla gościa – pokaz

1330 –  1500 Zarządzanie w hotelarstwie i gastronomii – szkolenie dla kadry menadżerskiej

1400 – ogłoszenie wyników konkursu  Regionalne Sekrety Smaku

1645 – ogłoszenie wyników konkursu Kulinarna uczta Gastro-Hotel z  Markiem Widomskim

1700 – zakończenie targów

CZWARTEK  7 kwietnia  2011  1000 – 1700

1000 – rozpoczęcie targów

1010 – WIELKI FINAŁ konkursu Kulinarna uczta Gastro-Hotel z  Markiem Widomskim –  Dania Bankietowo – Cateringowe

1000– Carving – pokaz rzeźbienia w owocach i warzywach na stoisku Akademii Carvingu

1200 – Barmańskie Show Krzysztofa Drabika – pokaz

1245 –  Pokój hotelowy wraz z łazienką -profesjonalne przygotowanie jednostki mieszkalnej dla gościa – pokaz

1330 – Barmańskie Show Krzysztofa Drabika – pokaz

1400 – 1530 – Techniki obsługi przyjęć okolicznościowych w gastronomii- warsztaty dla             profesjonalistów

1700 –  zakończenie targów

PIĄTEK  8 kwietnia  2011 1000 – 1500

1000 – rozpoczęcie targów

1000 – 1130 – Techniki obsługi przyjęć okolicznościowych w gastronomii – warsztaty dla                 szkół

1000 Carving – pokaz rzeźbienia w owocach i warzywach na stoisku Akademii Carvingu

1100 – konkurs – Regionalne Sekrety Smaku w kat. Szkoły

1130– 1430 – Wino w gastronomii – kurs Centrum Kształcenia Sommelierów i Kadr Hotelarsko-Gastronomicznych

1200 – Barmańskie Show Krzysztofa Drabika – pokaz

1220 – 1300  Pokój hotelowy wraz z łazienką -profesjonalne przygotowanie jednostki mieszkalnej dla gościa – pokaz

1300 – ogłoszenie wyników konkursu Regionalne Sekrety Smaku w kat. szkoły

1445 – ogłoszenie wyników konkursu Kulinarna uczta Gastro-Hotel z  Markiem Widomskim

1500 – zakończenie targów

 

*Organizator zastrzega sobie prawo zmian w programie targów