6 – 8 kwietnia br. w Bielsko-Białej odbędzie się śląską edycję targów Gastro-Hotel. Odbywać się one będą w środę i w czwartek w godzinach od 10:00 – 17:00 oraz w piątek od 10:00 – 15:00 w Hali Bielskiego Klubu Sportowego STAL, ul. Rychlińskiego 19.
Na targach m.in: Pokazy Monin Bar Solution, gdzie zapoznamy się z programem dla indywidualnych klientów opartym na tworzeniu koktajli alkoholowych i bezalkoholowych, napojów kawowych, drinków i innych; Pokazy Carvingu – jak stworzyć nowe kanony sztuki kulinarnej w swoim lokalu; Pokazy Speed Bar – Show Barmańskie Krzysztofa Drabika czyli jak pracownicy mogą zahipnotyzować klienta?; Szkolenie „Pokój hotelowy wraz z łazienką” oraz Kulinarna uczta Gastro-Hotel z Markiem Widomskim – Kucnie Świata Tex-Mex.
Szczegóły: www.gastro-hotel.pl
PROGRAM:
ŚRODA 6 kwietnia 2011 1000 – 1700
1000 – uroczyste rozpoczęcie targów
1000 – 1700 Carving – pokaz rzeźbienia w owocach i warzywach na stoisku Akademii Carvingu
1010 – konkurs Kulinarna uczta Gastro-Hotel z Markiem Widomskim – Kuchnie Świata – TEX – MEX – bar, pub, party time menu z zastosowaniem produktów firmy Oerlemans i Lamb Weston
1030 – 1145 Savior-vivre – dobre praktyki zachowania i postępowania wobec gości – szkolenie
1100 – konkurs Regionalne Sekrety Smaku
1100 – Barmańskie Show Krzysztofa Drabika – pokaz
1130 – pokaz Beskidzkiego Klubu Kulinarnego pt. Oerlemans w Beskidach
1215 – Pokój hotelowy wraz z łazienką -profesjonalne przygotowanie jednostki mieszkalnej dla gościa – pokaz
1330 – 1500 Zarządzanie w hotelarstwie i gastronomii – szkolenie dla kadry menadżerskiej
1400 – ogłoszenie wyników konkursu Regionalne Sekrety Smaku
1645 – ogłoszenie wyników konkursu Kulinarna uczta Gastro-Hotel z Markiem Widomskim
1700 – zakończenie targów
CZWARTEK 7 kwietnia 2011 1000 – 1700
1000 – rozpoczęcie targów
1010 – WIELKI FINAŁ konkursu Kulinarna uczta Gastro-Hotel z Markiem Widomskim – Dania Bankietowo – Cateringowe
1000– Carving – pokaz rzeźbienia w owocach i warzywach na stoisku Akademii Carvingu
1200 – Barmańskie Show Krzysztofa Drabika – pokaz
1245 – Pokój hotelowy wraz z łazienką -profesjonalne przygotowanie jednostki mieszkalnej dla gościa – pokaz
1330 – Barmańskie Show Krzysztofa Drabika – pokaz
1400 – 1530 – Techniki obsługi przyjęć okolicznościowych w gastronomii- warsztaty dla profesjonalistów
1700 – zakończenie targów
PIĄTEK 8 kwietnia 2011 1000 – 1500
1000 – rozpoczęcie targów
1000 – 1130 – Techniki obsługi przyjęć okolicznościowych w gastronomii – warsztaty dla szkół
1000 – Carving – pokaz rzeźbienia w owocach i warzywach na stoisku Akademii Carvingu
1100 – konkurs – Regionalne Sekrety Smaku w kat. Szkoły
1130– 1430 – Wino w gastronomii – kurs Centrum Kształcenia Sommelierów i Kadr Hotelarsko-Gastronomicznych
1200 – Barmańskie Show Krzysztofa Drabika – pokaz
1220 – 1300 Pokój hotelowy wraz z łazienką -profesjonalne przygotowanie jednostki mieszkalnej dla gościa – pokaz
1300 – ogłoszenie wyników konkursu Regionalne Sekrety Smaku w kat. szkoły
1445 – ogłoszenie wyników konkursu Kulinarna uczta Gastro-Hotel z Markiem Widomskim
1500 – zakończenie targów
*Organizator zastrzega sobie prawo zmian w programie targów