Restauracja Gardens by Fort wprowadza sezonową kartę z burgerami. Szef kuchni będzie serwował amerykański przysmak w 5 odsłonach, 4 opcje mięsne oraz 1 wegetariańska.
Dla miłośników kiszonek Korean Fussion z dodatkiem kimchi, dla zwolenników tradycyjnego smaku powstał Ols School z serem cheddar i bekonem, w Italian Feast kochający włoskie smaki znajdą ziołową foccacię oraz pastę z pomidorów San Marzano, natomiast w French Twist znaleźć można chutney z czerwonej cebuli oraz karmelizowany kozi ser. Na koniec coś dla wegetarian, a więc Gardens nawiązujący do nazwy restauracji z bułką ziemniaczaną, pastrami z pieczonego buraka i owczym wędzony serem.
Burgery, które stworzyliśmy, bazują na inspiracjach z różnych zakątków świata. Nawiązują one do charakterystycznych produktów danego kraju. Wyróżnia je to, że są przygotowywane na prawdziwym węglu drzewnym pochodzącym z naszych rodzimych Bieszczad, które słyną z tradycyjnego wypału drewna w retortach – mówi szef kuchni Kamil Rabczyński.