9 lipca na placu przed ratuszem w Narolu odbędzie się III Konkurs Kulinarny – Galicyjskie Smaki Wczoraj, Dziś i Jutro. Celem konkursu jest odkrywanie, poznawanie, kultywowanie i zaprezentowanie kulinarnych tradycji Galicyjskich z regionu Roztocza, we współczesnej aranżacji, zgodnie z obowiązującymi światowymi trendami. Jury konkursu będzie ocenić danie główne i na podstawie tej oceny przyzna tytuł „Galicyjski Kucharz Roku 2016” oraz nominację do półfinału Kulinarnego Pucharu Polski 2016. Termin nadsyłania zgłoszeń upływa 25 czerwca. Ogłoszenie o zakwalifikowaniu się do konkursu najpóźniej w dniu 29 czerwca. Organizatorem konkursu jest Województwo Podkarpackie, Miasto i Gmina Narol, Gminny Ośrodek Kultury w Narolu. Partnerem konkursu jest Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni oraz Polska Akademia Sztuki Kulinarnej.
Konkurs Nominowany do Kulinarnego Pucharu Polski.