9 lipca na placu przed ratuszem w Narolu odbyła się III edycja konkursu „Galicyjskie Smaki Wczoraj, Dziś i Jutro”. Celem konkursu było odkrywanie, poznawanie, kultywowanie i zaprezentowanie kulinarnych tradycji galicyjskich z regionu Roztocza, we współczesnej aranżacji, zgodnie z obowiązującymi światowymi trendami. Jury konkursu oceniało danie główne oraz deser. Pierwsze miejsce i nominację do półfinału Kulinarnego Pucharu Polski 2016 otrzymał Radosław Janus z Hotelu Klimek SPA w Muszynie, który startował wraz z Lidią Syjud. Drugie miejsce przypadło Arturowi Lenczewskiemu i Karolowi Rusiłowiczowi z Hotelu Pięć Dębów w Supraślu, a trzecie Robertowi Stefańskiemu i Dariuszowi Grzeszczykowi z Grefsenkollen Restaurant z Oslo. Natomiast Tytuł Galicyjskiego Kucharza Roku nadany przez Polską Akademię Sztuki Kulinarnej otrzymali – Przemysław Żurek i Grzegorz Adamarek z Hotelu Blue Diamond Active SPA w Rzeszowie. Organizatorem konkursu jest Województwo Podkarpackie, Miasto i Gmina Narol, Gminny Ośrodek Kultury w Narolu. Partnerem konkursu jest Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni oraz Polska Akademia Sztuki Kulinarnej.