14 lipca w Narolu, w ramach 19. Jarmarku Galicyjskiego – Smaki Roztocza, odbędzie się 5. edycja Konkursu Kulinarnego Galicyjskie Smaki Wczoraj, Dziś i Jutro. Zwycięzca konkursu nominowany jest do Kulinarnego Pucharu Polski 2018. Celem głównym konkursu jest promocja produktów naturalnych, aktywizacja społeczna oraz budowanie w środowisku lokalnym świadomości dotyczącej walorów produktów naturalnych pod nazwą „Dary Lasów”. Obowiązkowymi produktami do przygotowania dania głównego są: polędwica z sarny, kurki, dowolny Fond w paście CHEF Nestlé Professional. Natomiast obowiązkowymi produktami do przygotowania deseru są: polska jagoda leśna (borówka czarna) i miód wielokwiatowy. Konkurs organizowany jest przy wsparciu i pomocy m.in. OSSKiC i Polskiej Akademii Sztuki Kulinarnej.
Ekipy kucharskie zakwalifikowane do finału Konkursu Kulinarnego „Galicyjskie Smaki Wczoraj, Dziś i Jutro“:
Grzegorz Adamarek i Dariusz Osika – BLUE DIAMOND – Trzebownisko
Maciej Małecki i Marcin Nowak – BRASSERIE WARSZAWSKA – Warszawa
Jakub Sytykiewicz i Martin Guz – RESTAURACJA CUCINA – Poznań
Maciej Undziakiewicz i Dominika Kurko –ZAMEK DUBIECKO – Dubiecko
Eugeniusz Korolov i Andrzej Lysenko – HOTEL MANSOR – Ząbki
Mariusz Gocyła i Rafał Noga – ŚLĄSKA PROHIBICJA – Katowice
Jan Cup i Karolina Płatek – RESTAURACJA PERCHERON – Kraków
Mariusz Szwerluga i Piotr Kuzdro – GRAND HOTEL – Rzeszów
Monika Ślęzak i Aneta Stelmach – TAWERNA MARINA – Tarnobrzeg.