Gala wręczenia Hermesów Kulinarnych „Poradnika Restauratora” już 30 września

Wydarzenia

Gala wręczenia Hermesów Kulinarnych „Poradnika Restauratora” już 30 września

Aż trudno uwierzyć, że od ostatniej edycji prestiżowej Gali „Poradnika Restauratora” minęły 2 lata. Najwyższy czas zatem, aby wreszcie zacząć planować kolejną, która – wyjątkowo – odbędzie się jesienią.

Od ponad roku niemal wszystkie branżowe spotkania, konferencje i targi,  są odwoływane, jednak wraz z powiewem optymizmu, jakim z pewnością jest spadająca liczba przypadków koronawirusa i coraz więcej zaszczepionych osób, możemy zabrać się do pracy i zacząć planować dla Państwa najnowszą edycję Gali rozdania Hermesów Kulinarnych „Poradnika Restauratora”.

To jedyne takie wydarzenie, na którym w jednym miejscu spotyka się tak liczne grono szefów kuchni oraz najważniejszych top managerów z branży HoReCa i FMCG reprezentujących zagraniczne i krajowe sieci detaliczne, dystrybutorów i producentów.

Jak mało które branżowe spotkanie, formuła naszej Gali pozwala gościom na nawiązanie nowych oraz podtrzymywanie starych relacji – zarówno biznesowych, jak i przyjacielskich. Po części oficjalnej, podczas której od kilkunastu lat przyznawane są Hermesy Kulinarne „Poradnika Restauratora” dla najwybitniejszych postaci świata HoReCa, zaczyna się druga – ta mniej oficjalna, ale nie mniej ważna.

Dlatego, w przeciwieństwie do wielu innych wydarzeń, nasze Wydawnictwo postanowiło nie organizować Gali wręczenia Hermesów Kulinarnych w świecie wirtualnym.
Siłą organizowanego przez nas spotkania jest możliwość nawiązania znajomości, których nie sposób zawrzeć w internecie. Tylko tutaj najważniejsi przedstawiciele świata HoReCa – od ponad 20 lat – mają okazję bezpośrednio porozmawiać w większym gronie, w mniej zobowiązującej atmosferze. Nie dziwi zatem, że wydarzenie to cieszy się tak ogromnym zainteresowaniem i każdy reprezentant naszej branży chce wziąć w nim udział.

Wieczorny bankiet to dla wszystkich uczestników także doskonała okazja, aby lepiej poznać gości specjalnych naszej Gali – przedstawicieli świata mediów, kultury, sportu i polityki.

Już teraz otrzymujemy wiele sygnałów od przedstawicieli branży, że z wytęsknieniem czekają na kolejną edycję organizowanego przez nas wydarzenia. Możemy zapewnić Państwa, że czekamy również my i liczymy na rekordową frekwencję. Z przyjemnością zobaczymy się z Państwem już 30 września 2021 r. w Poznaniu.

Do zobaczenia.

NOMINACJE DO STATUETKI „PORADNIKA RESTAURATORA” 2021

RESTAURACJA Z RENOMĄ
Bottiglieria 1881, Kraków –Przemysław Klima
Arco by Paco Pérez, Gdańsk – Antonio Arcieri
Epoka, Warszawa – Marcin Przybysz

RESTAURACJA Z TRADYCJĄ
Hyćka, Poznań – Marcin i Alicja Sadowscy
Dworek Tradycja Dom Smaku, Bełczna – Grażyna Zaremba-Szuba
Drukarnia Smaku Cristina, Zakopane – Adam Kwil

RESTAURACJA HOTELOWA
Hotel Szczawnica Park Resort & Spa ***** – Krzysztof Urbańczyk
Hotel Havet Resort & SPA *****, Dźwirzyno – Maciej Żukowski
Herbarium Hotel &SPA ****, Chomiąża Szlachecka – Michał Szczepański

KAWIARNIE/LODZIARNIE/CUKIERNIE
Wzrusza Toruń, Toruń – Iga Sarzyńska-Komorowska
Cukiernia Deseo Patisserie & Chocolaterie, Warszawa – Łukasz Smoliński i Natalia Sitarska
Kawiarnio-lodziarnia Lukullus, Warszawa – Albert Judycki i Jacek Malarski

CAŁOKSZTAŁT TWÓRCZOŚCI KULINARNEJ W DOBIE PANDEMII
A Nóż Widelec, Poznań – Michał Kuter
Przystań & Marina, Wrocław –Karol Sankowski
Karafka, Bydgoszcz –Jakub Nowak

DEBIUT RYNKOWY W POSTPANDEMICZNEJ RZECZYWISTOŚCI
Konci – Wino & Przyjaciele, Bolszewo k/Wejherowa –Sebastian Cichy
Cukrownia Żnin – Przemysław Urbaniak
Scoria, Bydgoszcz – Paweł Stawicki