Aż trudno uwierzyć, że od ostatniej edycji prestiżowej Gali „Poradnika Restauratora” minęły 2 lata. Najwyższy czas zatem, aby wreszcie zacząć planować kolejną, która – wyjątkowo – odbędzie się jesienią.
Od ponad roku niemal wszystkie branżowe spotkania, konferencje i targi, są odwoływane, jednak wraz z powiewem optymizmu, jakim z pewnością jest spadająca liczba przypadków koronawirusa i coraz więcej zaszczepionych osób, możemy zabrać się do pracy i zacząć planować dla Państwa najnowszą edycję Gali rozdania Hermesów Kulinarnych „Poradnika Restauratora”.
To jedyne takie wydarzenie, na którym w jednym miejscu spotyka się tak liczne grono szefów kuchni oraz najważniejszych top managerów z branży HoReCa i FMCG reprezentujących zagraniczne i krajowe sieci detaliczne, dystrybutorów i producentów.
Jak mało które branżowe spotkanie, formuła naszej Gali pozwala gościom na nawiązanie nowych oraz podtrzymywanie starych relacji – zarówno biznesowych, jak i przyjacielskich. Po części oficjalnej, podczas której od kilkunastu lat przyznawane są Hermesy Kulinarne „Poradnika Restauratora” dla najwybitniejszych postaci świata HoReCa, zaczyna się druga – ta mniej oficjalna, ale nie mniej ważna.
Dlatego, w przeciwieństwie do wielu innych wydarzeń, nasze Wydawnictwo postanowiło nie organizować Gali wręczenia Hermesów Kulinarnych w świecie wirtualnym.
Siłą organizowanego przez nas spotkania jest możliwość nawiązania znajomości, których nie sposób zawrzeć w internecie. Tylko tutaj najważniejsi przedstawiciele świata HoReCa – od ponad 20 lat – mają okazję bezpośrednio porozmawiać w większym gronie, w mniej zobowiązującej atmosferze. Nie dziwi zatem, że wydarzenie to cieszy się tak ogromnym zainteresowaniem i każdy reprezentant naszej branży chce wziąć w nim udział.
Wieczorny bankiet to dla wszystkich uczestników także doskonała okazja, aby lepiej poznać gości specjalnych naszej Gali – przedstawicieli świata mediów, kultury, sportu i polityki.
Już teraz otrzymujemy wiele sygnałów od przedstawicieli branży, że z wytęsknieniem czekają na kolejną edycję organizowanego przez nas wydarzenia. Możemy zapewnić Państwa, że czekamy również my i liczymy na rekordową frekwencję. Z przyjemnością zobaczymy się z Państwem już 30 września 2021 r. w Poznaniu.
Do zobaczenia.
NOMINACJE DO STATUETKI „PORADNIKA RESTAURATORA” 2021
RESTAURACJA Z RENOMĄ
Bottiglieria 1881, Kraków –Przemysław Klima
Arco by Paco Pérez, Gdańsk – Antonio Arcieri
Epoka, Warszawa – Marcin Przybysz
RESTAURACJA Z TRADYCJĄ
Hyćka, Poznań – Marcin i Alicja Sadowscy
Dworek Tradycja Dom Smaku, Bełczna – Grażyna Zaremba-Szuba
Drukarnia Smaku Cristina, Zakopane – Adam Kwil
RESTAURACJA HOTELOWA
Hotel Szczawnica Park Resort & Spa ***** – Krzysztof Urbańczyk
Hotel Havet Resort & SPA *****, Dźwirzyno – Maciej Żukowski
Herbarium Hotel &SPA ****, Chomiąża Szlachecka – Michał Szczepański
KAWIARNIE/LODZIARNIE/CUKIERNIE
Wzrusza Toruń, Toruń – Iga Sarzyńska-Komorowska
Cukiernia Deseo Patisserie & Chocolaterie, Warszawa – Łukasz Smoliński i Natalia Sitarska
Kawiarnio-lodziarnia Lukullus, Warszawa – Albert Judycki i Jacek Malarski
CAŁOKSZTAŁT TWÓRCZOŚCI KULINARNEJ W DOBIE PANDEMII
A Nóż Widelec, Poznań – Michał Kuter
Przystań & Marina, Wrocław –Karol Sankowski
Karafka, Bydgoszcz –Jakub Nowak
DEBIUT RYNKOWY W POSTPANDEMICZNEJ RZECZYWISTOŚCI
Konci – Wino & Przyjaciele, Bolszewo k/Wejherowa –Sebastian Cichy
Cukrownia Żnin – Przemysław Urbaniak
Scoria, Bydgoszcz – Paweł Stawicki