21 maja br. w poznańskim hotelu Sheraton odbyła się uroczysta Gala Poradnika Restauratora i Poradnika Handlowca, w trakcie której wręczono statuetki Hermesów.
W przypadku Poradnika Restauratora nagrody przyznano w następujących kategoriach:
Sieć Restauracji – Grupa Kościuszko Polskie Jadło S.A., Kraków
Restauracja Tradycyjna – Restauracja U Szwejka, Warszawa
Osobowość Gastronomii — Jacek Szczepański, Executive Chef, Hotel Bulwar**** Toruń
W uroczystości udział wzięła rekordowa liczba ponad 250 zaproszonych gości: przedstawicieli polskich i zagranicznych sieci handlowych, przedstawicieli producentów czołowych firm krajowych i zagranicznych z sektora HoReCa i FMCG. Gośćmi specjalnymi Gali byli prof. Zbigniew Ćwiąkalski oraz red. Tomasz Lis. Po części oficjalnej zaproszeni goście udali się na uroczysty bankiet, gdzie w miłej atmosferze spędzono dalszą część wieczoru.