Fuzja w Łodzi – nowe koncepty pełne smaku

Aktualności

Fuzja w Łodzi – nowe koncepty pełne smaku

W historycznych zakładach włókienniczych Karola Scheiblera oraz nowych budynkach otwartej na miasto południowej części kompleksu pojawiły się kolejne restauracje.

W jednym z historycznych budynków zlokalizowanych w Ogrodach Anny w Fuzji otworzył się Trzykrotny Mistrz Burgerowy. Koncept wywodzi się z kultury food truckowej, a oferowane przez restaurację burgery trzykrotnie zdobyły mistrzostwo Polski na ogólnopolskich zawodach food tracków. – Jako że „jemy oczami”, nasz personel przykłada szczególną wagę do detali na etapie składania burgera. Zwracamy uwagę, aby nasze burgery, nie tylko pieściły kubki smakowe, ale też dostarczały niezapomnianych bodźców wizualnych czy zapachowych. W naszej łódzkiej odsłonie, chcemy zaoferować naszym gościom, oprócz wyjątkowych burgerów, równie wyśmienite steki z sezonowanej wołowiny „Black Angus”. W ofercie znajdą się także Rib eye, Tomahawk, Filet Mignon, Porterhouse, T-Bone czy Sirloin – mówi właściciel restauracji.

Kolejny kulinarny koncept, który zagościł w Fuzji to Sayuri Sushi – miejsce, które sprowadziło do Łodzi prawdziwe japońskie smaki. W menu znajdują się wyjątkowe pozycje stworzone przez Sushi Mastera, który przez 13 lat doskonalił swoje umiejętności, aby tworzyć rolki będące magiczną fuzją smaków. Dodatkowo z autorską aplikacją Gastro Ninja, Sayuri Sushi pozwala gościom na zbieranie punktów i wymianę ich na darmowe sushi. Jest to pierwszy lokal Sayuri Sushi w Łodzi. W przestrzeni kompleksu otworzył się też niedawno lokal Sąsiedzi. To połączenie kawiarni, restauracji i cukierni. To miejsce pełne smaku, ciepła i kreatywnej atmosfery, gdzie przez cały dzień klienci mogą delektować się pysznymi śniadaniami oraz autorskimi domowymi wypiekami. W ofercie znajdują się eleganckie desery, takie jak makaroniki i mochi. Wnętrze pełne przytulnych detali, takich jak domowe kapcie czy bar inspirowany domową kuchnią sprawia, że klienci czują się tu jak w domu.

W kwietniu w historycznym budynku z czerwonej cegły otworzy się Casa del Primitivo – winiarnia, która przeniesie gości do włoskiej Apulii, czyli jednego z najpopularniejszych regionów winiarskich – zarówno we Włoszech jak i na świecie. Casa del Primitivo to nie tylko sklep z winem, ale prawdziwa podróż smakowa, oferująca jedynie wina z własnej winnicy. Goście będą mogli tu spróbować win prosto z beczki przed zakupem. Na miejscu będzie też opcja butelkowania wina. Dbając o ekologię sklep zapewnia własne opakowania – butelki o pojemności 1L lub kartony o pojemności 3L i 5L. Opakowania są płatne tylko jednorazowo, także można je używać wielokrotnie i uzupełniać przy kolejnych wizytach. Na półkach znajdą się też wina butelkowane importowane z winnicy Lomartire. Casa del Primitivo to miejsce, które połączy miłość do wina z pasją do opowieści o jego produkcji.

Fuzja to przestrzeń pełna energii i różnorodności, która przyciąga tych, którzy cenią jakość, wyjątkowe doświadczenia i nowoczesne podejście do życia. Naszym gościom oferujemy niezwykłe doznania kulinarne, m. in. poprzez sprowadzenie do Łodzi zupełnie nowych konceptów, które znakomicie uzupełniają gastronomiczną mapę miasta. A wszystko to w klimatycznych wnętrzach historycznych budynków w otoczeniu zieleni Ogrodów Anny. Ogromnie cieszymy się, że Fuzja poszerza również swój wachlarz usług m. in. z sektora beauty stając się wyjątkową destynacją w Łodzi – mówi Karolina Prędota-Krystek z Echo Investment. Przed nami rewitalizacja i komercjalizacja kolejnych historycznych budynków zlokalizowanych w północnej części kompleksu – dodaje.

źródło:

oprac. H. Handkowska