Szefowie, dla których edukacja młodego pokolenia kucharzy to sprawa najwyższej wagi, ogłosili mijający rok Rokiem Młodzieży.
Fundacja KSK organizowała szkolenia, spotkania i pokazy dla uczniów szkół gastronomicznych. Zwieńczeniem akcji było zaproszenie najlepszych, a także najbliżej współpracujących z szefami, uczniów do kalendarza na rok 2011. Szefowie uznali to za wyróżnienie i docenienie ich starań. Członkom Fundacji towarzyszyli (według miesięcy): obok Karola Okrasy i Łukasza Pielaka Patryk Jagiełło (Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych im. 1 Pułku Lotnictwa Myśliwskiego „Warszawa” w Warce), obok Dariusza Strucińskiego Nela Strucińska (Olsztyńska Szkoła Wyższa im. J. Rusieckiego), obok Andrzeja Bałdygi Olimpia Bałdyga (Zespół Szkół nr 2 im. W. Jagiełły w Mrągowie) oraz Adela Arnista (Zespół Szkół Gastronomiczno-Spożywczych nr 5 w Olsztynie), obok Wiesława Bobera Marcin Bober (Zespół Szkół im. T. Kościuszki w Żarkach, Technikum Organizacji Usług Gastronomicznych w Żarkach), obok Łukasza Konika Aleksandra Więcławek (Zespół Szkół Gastronomicznych nr 1 im. mjr. Henryka Sucharskiego w Krakowie), obok Jerzego Pasikowskiego Paweł Olszak (Zespół Szkół Gastronomicznych im. prof. E. Pijanowskiego, Technikum Gastronomiczno-Hotelarskie nr 1 w Warszawie), obok Waldemara Hołówki Rafał Woźniak (Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4 im R. Traugutta w Bełchatowie), obok Rafała Targosza Tomasz Jeziorek (Zespół Szkół Gastronomicznych nr 1 im. mjr. Henryka Sucharskiego w Krakowie), obok Marka Widomskiego Martyna Pałka (Zespół Szkół Gastronomicznych nr 1 im. mjr. Henryka Sucharskiego w Krakowie), obok Mirosława Drewniaka i Zbigniewa Kurleto Mariusz Stachurski (Zespół Szkół Gastronomicznych nr 2 im. prof. Odona Bujwida w Krakowie) oraz Konrad Drewniak (Zespół Szkół Gastronomicznych i Handlowych w Bielsku Białej).
Fundacja KSK tradycyjnie już przeznaczyła część nakładu kalendarza dla szkół gastronomicznych z całej Polski. Osoby zainteresowane kalendarzem Fundacji KSK 2011 proszone sa o kontakt mailowy: promocja@fundacja-ksk.pl