#foodproject na lato, czyli leniuchowanie ze smakiem w Starym Browarze

Wydarzenia

#foodproject na lato, czyli leniuchowanie ze smakiem w Starym Browarze

09 lipca 2015

Prawidłowy wakacyjny wypoczynek wymaga spożywania odpowiednich posiłków, najlepiej podanych w formie łatwej i przyjemnej. Stary Browar wychodzi więc naprzeciw wszystkim, dla których leniuchowanie ze smakiem jest letnim priorytetem. W ramach swojej kulinarnej akcji #foodproject przygotował coś specjalnie na lato: #before na dobre rozpoczęcie weekendu i #sandwich dla gości parku. Forma dowolna: od kanapki i lemoniady w wygodnym parkowym leżaku, po kolację w ciepły wieczór w ogródku jednej z restauracji. Warto wybrać się do Starego Browaru i parku już w najbliższy weekend!

#before to propozycja smacznego rozpoczęcia weekendu skierowana do grup przyjaciół (powyżej 3 osób). W każdy wakacyjny piątek od godz. 17:00 w restauracjach „Berlin Doner Kebap”, „KFC” i „SO! Coffee” w Pasażu, „Foodwine.pl” w Atrium oraz „Piano Bar”, „Pożegnanie z Afryką” i „Projekt Kuchnia” na Dziedzińcu Sztuki, na hasło „before” czekają na nie oferty specjalne, m.in. kieliszek wina gratis do każdego zamówionego dania w „Foodwine.pl”, 15% rabatu na wszystkie napoje w „Pożegnaniu z Afryką”, karafka lemoniady do dań z karty w „Projekt Kuchnia” czy deser lodowy lub ciasto przy zamówieniu napojów z letniego menu „SO! Coffee”. #before obowiązuje do końca wakacji.

#sandwich to propozycja dla bywalców parku Starego Browaru. Kanapki i inne przysmaki łatwe do zjedzenia w ręku, serwowane będą przez restauracje Starego Browaru bezpośrednio na zielonej trawce. W ofercie znajdziemy m.in. wegańskie i wegetariańskie przysmaki z „Bioway’a”, grillowane dania chefa Roop Lal Balu z „Piano Bar”, bazujące na ekologicznych produktach od wielkopolskich dostawców przekąski z „Projekt Kuchnia”, kawy m.in. Gwatemali, Kostaryki, Peru i Tanzanii oraz gorące i mrożone herbaty „Pożegnania z Afryką”, a także wino serwowane przez „Foodwine.pl”. #sandwich odbywać się będzie w co drugi weekend (11-12 i 25-26 lipca oraz 8-9 i 22-23 sierpnia) przy ładnej pogodzie.

Dodatkowo przy parku Starego Browaru działają nieustannie: serwująca m.in. prosecco i owocowo-ziołowe lemoniady „Weranda Take Away” i hamburgerowania „Burger Kont” oraz ogródki „Ghiacci” produkującej na miejscu kilkadziesiąt rodzajów lodów i „Petit Peris” z własnoręcznie wypiekanymi francuskimi ciastami i pieczywem.

#before i #sandwich to kolejne odsłony nagrodzonego prestiżową nagrodą Klubu Twórców Reklamy #foodproject Starego Browaru.

#foodproject to trwająca od jesieni minionego roku akcja promująca ofertę gastronomiczną Starego Browaru, która nie należy do typowej wśród obiektów handlowych (wiele mieszczących się tu kawiarni i restauracji to projekty autorskie). Docenione przez Klub Twórców Reklamy aspekty projektu, to wyrazista i smakowita strona wizualna materiałów promocyjnych i informacyjnych (grafiki przygotował młody, ale odnoszący już sukcesy Jacek Ambrożewski) i świeże, nieszablonowe podejście do tematu.