FOOD-to-GO w lutym

Newsy

FOOD-to-GO w lutym

22 października 2013

5-6 lutego 2014 r., odbędą się  IV Targi Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO. Targi odbywać się będą w nowoczesnej i przestronnej hali Amber Expo w Gdańsku. FOOD-to-GO to jedyne tego typu i na taką skalę wydarzenie na Pomorzu, które odbędzie się w nadchodzącym roku, dlatego już dziś warto zarezerwować sobie te dwa zimowe dni. Organizatorem targów jest firma easyFairs, międzynarodowy organizator targów branżowych.

Program wydarzenia zapowiada się wyjątkowo ciekawie. Nowością zbliżającej się edycji będzie strefa DESEROWE INSPIRACJE, dedykowana lodziarniom i cukierniom. To właśnie tutaj m.in. będzie można poznać najnowsze trendy smakowe oraz sposoby dekorowania ciast i ciasteczek.

Swoją obecność na targach potwierdziła już pani Małgorzata Weber – mistrz cukierniczy i specjalista w zakresie profesjonalnego karmelarstwa oraz dekoracji tortów w “stylu angielskim”. Autorka książki „Pomysły i sposoby na dekorowanie tortów”, która na co dzień prowadzi szkolenia w firmie PAN Centrum Słodkiej Dekoracji.

Podążając za ogólnoświatowymi trendami organizatorzy targów zapraszają też do strefy Produktów Bezglutenowych. Po raz drugi w ramach targów FOOD-to-GO poruszony zostanie problem nietolerancji glutenu oraz braku odpowiedniego menu w restauracjach dla osób na diecie bezglutenowej.

Nie zabraknie również tego co na Pomorzu wyjątkowe, czyli tradycyjnych smaków. Wszystkich koneserów pomorskich specjałów zapraszamy do strefy z produktami regionalnymi, gdzie lokalni producenci oraz stowarzyszenia zaprezentują świeże, polskie produkty i zademonstrują jak wykorzystać je w gastronomii.

Zapraszamy również do udziału w seminariach learnShopsTM. Są to otwarte prezentacje podczas, których firmy mają możliwość zaprezentowania oferowanych produktów i usług. W ramach seminariów odbędą się również warsztaty i pokazy. Seminaria learnShopsTM dają możliwość swobodnej wymiany doświadczenia oraz poglądów między uczestnikami.

Jednak nie tylko produkty gastronomiczne będą gościć na stoiskach wystawców. Nie zabraknie również wyposażania tak kluczowego w przypadku prowadzenia restauracji, barów, pizzerii, kawiarni, czy punktów gastronomicznych. Jeśli chcą Państwo zapoznać się z najnowszymi trendami na rynku to targi FOOD-to-GO będą do tego najlepsza okazją.

Targi FOOD-to-GO to nie tylko jedna z najważniejszych imprez w branży gastronomicznej, ale również wydarzenie medialne, które budzi zainteresowanie licznych mediów nie tylko branżowych. Na targach FOOD-to-GO po prostu warto być.